0 In Sötsaker - recept

Lågkolhydrats pepparkakor

Så, äntligen 2 minuter att sitta ner. Har varit minst sagt full rulle här hemma!

Pepparkakor

1 dl vatten
1 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
100 g smör
1 tsk bikarbonat
1,5 dl stevia strö
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 äggvita

Så här bakar du LCHF Pepparkakor
Dag 1
Börja med att koka upp vatten, kryddor samt honung. Dra sedan kastrullen åt sidan och klicka i smörer och rör om tills smöret smält och allt har blandats ihop ordentligt.

Blanda sedan ihop samtliga torra ingredienser och vänd sedan i kryddsmeten samt äggvitan. Blanda tills du får en jämn pepparkaksdeg som du sedan formar till en boll. Lägg i en plastpåse som du ställer i kylen över natten.

Dag 2
Dela sedan degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten. Grädda i ca 7 min i 150 graders värme. Sänk värmen till 100 grader och lämna luckan lite på glänt (med en slev eller liknande emellan) i upp till en timme. Låt dem sedan svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.

Dessa pepparkakor passar även utmärkt till att göra en pepparkaksglass, smula ner i yoghurten eller att använda till att göra en cheesecakebotten.

IMG_3827.JPG

Degen var lättarbetad så länge den var kall men när den blev lite varm då blev den svår att få att hålla ihop. Ett tips är att bara ta ut en liten bit i taget och låta resten stanna i kylen.

Goda blev de!

IMG_3668.JPG

Receptet lånat från lchfgourmet.se

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply