0 In Crossfit & träning/ Personligt

Snart dags att börja julstöka

Vilken förmiddag! Rimfrost och strålande sol – vintern som bäst. Hoppas att det här härliga vädret fortsätter.

Lillasyster sover, storebror är på förskolan några timmar och jag sitter här med det obligatoriska kaffet. Blir en lugn dag idag och det är mest småpill här hemma som står på schemat.

Allt fler här i området där vi bor har fått upp sina adventsljusstakar och gjort fint med ljusslingor i sina trädgårdar. Storebror förklarade imorse att han tycker att det är hög tid att vi också får fram vårt mys. Så kanske tar jag fram lådorna så att vi kan göra fint tillsammans här hemma i eftermiddag.

Ska googla runt efter lite goda jul-recept att baka utan mjöl och tillsatt socker. I år bli nämligen min första jul utan vitt socker och vetemjöl. I alla fall första sen 1982 då jag var 9 månader och troligen inte åt så mycket socker ;) tänkte att det blir en bra uppladdning inför 2015 som kommer att bli ett superår med hälsa i fokus ännu mer än innan.

Såg på Nyhetsmorgon imorse förresten att årets julklapp är ett sånt där armband som mäter kaloriförbrukning osv. Det är trendigt att träna och vara hälsosam sa de :)

Fick några mail igår ang det jag skrev att jag ska ändra kosten lite och minska fettet till förmån för fettet och vill bara förtydliga lite. Många av er kommer säkert inte att märka någon större skillnad. Jag har som mål att hålla mig under 50 gr kolhydrater per dag vilket är vanligt för ”vanlig” lågkolhydratskost men som klassas som en liberal variant av lchf. Jag kommer även att äta ner protein än vad som är ”ok” inom lchf då därför kan jag inte kalla min kost lchf utan är mer en variant av lågkolhydrat lämpad för träning. Träningen är just anledningen till att jag byter. Jag har läst en hel del den senaste tiden och kommit fram till att min kropp troligen behöver mer protein och lite fler bra kolisar för att orka med och inte slitas av den träning jag gör. Meningarna går Isär kring kost och träning men det här tror jag på och har valt att köra på det. Skillnaden kommer bli att jag kommer äta mer kvarg till exempel och kanske någon frukt då och då i samband med träning och ibland använda lite havregryn i bakning (havre är glutenfritt).

Idag är det vilodag från träningen. Min enda vilodag under veckan som kommer så jag tänker njuta fullt ut!

IMG_3824.JPG

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply