0 In Frukost & mellanmål - recept

Over night oats med kakao & banan

banner annonslänk bodystore

sig vätska. Passar bra både som frukost och mellanmål som kan varieras i smaker till 1000. Här visar jag hur du enkelt gör en med smak av banan och kakao. Men bara fantasin sätter gränserna vad gäller smaksättningar.

Självklart som den grönsakstok jag är, så ser jag till att få i mig en dos. Zucchini är perfekt så det inte ger någon smak utan enkelt ”smälter in” bland alla andra ingredienser.

Har du testat over night oats? Hur brukar du smaksätta? Om du inte vill eller kan äta havre så går det utmärkt att istället använda hampafrön som är de små gröna fröna jag strör över på toppen. Jag länkar längre ner till de produkter som jag gillar och brukar använda. Just hampa är ett frö som är rikt både på hälsosamma fetter och vegetabiliskt protein.

over night oats banan kakao

OVER NIGHT OATS MED KAKAO OCH BANAN

Receptet är lagom till en större frukostportion eller två lite mindre mellanmål. Du kan självklart använda receptet och variera smaksättning och topping.

over night oats banan kakao

Over night oats med kakao och banan

Skriv ut receptet

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda havre, chiafrö och ev smaksättning i en skål eller burk.
  • Häll över mjölken och rör runt igen tills allt blandats ordentligt.
  • Ställ i kylen i minst 3-4 timmar men gärna över natten. Så mjuknar havren och både den och chiafröna suger åt sig vätska.
  • Toppa sedan med sådant som du gillar.

FÖRSLAG PÅ GOD TOPPING

Det är som sagt bara fantasten samt tycke och smak som sätter gränserna för smaksättning och topping. Frukt och bär är alltid gott på men för lite cruch och tuggmotstånd så är det riktigt gott med lite frön och nötter på. I filmen strör jag över hampafröbipollen, pumpafrön och avslutar med en klick jordnötssmör. Riktigt gott! När det handlar om nötsmör så se till att välja produkter som består till 100 % av nötter och att det inte är tillsatt socker.

Min personliga favorit bland nötsmör är, som du kanske vet, mandelsmör. Kung Markatta har goda varianter på flera bra nötsmör. Spana in hela utbudet hos Kung Markatta genom att klicka på knappen nedanför. Deras hasselnötssmör går inte av för hackor! Kung Markatta har också en riktigt bra ekologisk kallpressade kokosolja. Kokosolja behövs ju alltid, eller hur?

MER INSPIRATION FÖR FRUKOST OCH MELLANMÅL

Här på CEA finns många recept på goda frukostar och mellanmål. Allt är utan gluten och vitt socker och mycket också utan mjölk. Du har väl sett min receptsamling som du hittar i menyn högst upp på sidan? Där får du snabbt en överblick över mina recept. Några av mina äldsta finns inte med där än men de allra flesta av mina recept hittar du där.

Här är några av mina favoriter:

Om du gillar chiapuddingar men tycker att det är svårt att få till dem så där härligt krämiga så läs gärna min guide om hur du lyckas med den perfekta chiapuddingen.

Om du gillar filmen här ovanför så glöm inte att prenumerera (gratis) på min youtube-kanal. Du har väl sett mina filmer där jag visar hur du enkelt gör din egen nötmjölk och chiasylt? Stort tack till dig som prenumererar!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating