0 In Efterrätter utan socker

Glutenfri björnbärspaj med cashewtäcke

banner annonslänk bodystore

Björnbärspaj med ett täcke av smuldeg på cashewnötter visade sig bli en riktig hit. Har du björnbär hemma, antingen färska eller frysta, så kan jag verkligen rekommendera den här pajen. Så klart går det utmärkt att göra den på vilka bär du vill eller har hemma.

Att använda just cashewnötter har flera fördelar. Dels har de en mild och len smak och blir härligt krämiga när de mixas och dels tål många som annars inte tål nötter, just cashewnötter. Cashewnötter är egentligen inga nötter, utan är faktiskt frön.

Björnbärspaj med cashewtäcke – glutenfri & utan vitt socker

Jag använde en form som är ca 20 cm i diameter. Om du blötlägger cashewnötterna innan så är de mycket enklare att mixa och får en krämigare känsla. Jag använde björnbär men så klart kan du använda vilka bär du vill Jag valde att servera glassen tillsammans med lite riktig vaniljglass

björnbärspaj med cashewtäcke

Jag har länkat till produkterna som använder genom så kallade annonslänkar. Det betyder inte att jag tipsar om produkterna för att någon säger åt mig utan jag tipsar som vanligt, helt uteslutande, bara om produkter som jag själv gillar och använder. 

Vad gäller sött så smaka av så att det blir lagom för dig. Öka eller minska om du vill.

björnbärspaj med cashewtäcke2

Glutenfri björnbärspaj med cashewtäcke

Skriv ut receptet
Förberedelser 15 minuter
Tillagningstid 15 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Lägg sedan björnbären i en form som är ca 20 cm i diamteter. Strö eventuellt över någon matsked med björksocker.
  • Blanda sedan ihop övriga ingredienser till en deg. Konsistensen kan variera lite beroende på om nötterna är torra eller blötlagda. Om degen blir för torr (inte går ihop alls) ha i lite vatten. Om den istället blir för blöt, så ha i lite mer kokos.
  • Fördela sedan degen över bären.
  • Grädda i ugnen i ca 15 min.
  • Servera med glass som jag gjorde, med visapad grädde eller lite kokosgrädde för mjölkfritt alternativ.

Fler recept på glutenfri fika utan vitt socker

Du vet väl att det finns många härliga recept här på bloggen? Alla mina recept är fria från gluten och vitt socker. En hel del är lchf och även mjölkfritt. Klicka på ”alla recept” i menyn uppe på bloggen för att kika runt.

Gillar du paj? Har du någon favoritsmak aller fyllning? Är det någon särskild form av paj eller fika som du önskar se recept på här? Dela gärna med dig i kommentarerna.

Följ mig gärna på Facebook och Instagram.  Om du vill ha inspirerande brev med recept, tips med mera så anmäl dig gärna till min mail-lista. Helt gratis och jag lovar att inte fylla din inbox och mailar max 1 gång per vecka.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating