0 In Efterrätter utan socker

Melon-pizza

Dagens tips blir melon-pizza. Superläckert och riktigt enkelt. Perfekt nu när du kan köpa hem en stor melon till bra pris. Jag har gjort melon-pizza flera gånger i sommar och det ger verkligen fruktstunden eller mellanmålet en extra guldkant, för visst det det gott ut?

Du kan göra melonpizzan söt som jag har gjort här men du kan också toppa den med smulad feta, strimlad röd lök, hackad persilja och ringla lite balsamvinäger över. Lite lufttorkad skinka är också riktigt gott till. Det är mer eller mindre beroendeframkallande för det är så gott. 

Barnen blir alltid som tokiga när jag fixar en melonpizza som mellanmål. Mina barn gillar inte feta så det blir en söt variant som denna till dem. Jag älskar att se hur barnen går i taket och blir uppspelta över något som faktiskt är nyttigt och som ändå funkar som efterrätt eller fika. Ofta ses ju frukt som ett tråkigare alternativ än kakor och kex till fika men om man bara pimpar till det lite så här så blir det minst lika uppskattat.

melonpizza

melonpizza

Annikas barnvänliga melon-pizza

Du kan toppa med vad du vill och vad du har hemma. Det är inte heller något måste att ha något ”blöt” eller kladdigt på. Du gör som du vill helt enkelt. Men så här brukar jag göra.

  • 1 skiva vattenmelon
  • gröna vindruvor
  • blåbär
  • hallon
  • jordgubbar
  • lite naturell kvarg blandat med några mosade hallon (söta med lite björksocker till exempel)

Dela melonskivan som en pizza. Toppa med kvarg, bär och vindruvor. Njut!

melonpizza

melonpizza

clean eating by annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply