För ett par dagar sen så tipsade jag om ett recept på gröt som blivit en av mina absoluta favoriter. Ni är flera som testat och gillat receptet både här på bloggen och på facebook/instagram. Riktigt kul att ni gillar gröten lika mycket som jag!

Jag har de senaste dagarna provat mig fram lite och förbättrat receptet så jag tycker personligen att det är ännu bättre nu. Jag har ökat på de hälsosamma fetterna i gröten så att den är extra krämig och mättnaden är betydligt bättre. Igår åt jag den här gröten till frukost runt halv tio på morgonen/förmiddagen och jag var inte det minsta hungrig igen förrän framåt 3-tiden på eftermiddagen.

Som jag berättade igår i mitt inlägg med mina bästa hälsotips både vad gäller bland annat viktminskning, så kommer jag framöver att försöka lägga upp främst recept som passar er som vill komma i form och minska i vikt så här i början av det nya året. Detta är ett recept som är utmärkt för dig som viktminskar! Gröten påverkar inte ditt blodsocker nåt större, håller insulinet lågt, signalerar fettförbränning till kroppen och håller dig mätt länge.

Testa gärna och lämna en kommentar med vad du tyckte!

clean eating slät kokosgröt

Krämig kokosgröt, 1 port

  • 20 gr kokosolja, ghee eller smör
  • 2 ägg
  • 1 msk kokos
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 dl kokosmjölk
  • 1 tsk fiberhusk
  • salt
  • ev lite kanel, kardemumma och/eller vaniljpulver

Smält kokosoljan i en kastrull på medelvärme och dra sen av från plattan. Knäck i äggen och blanda direkt med en gaffel för att undvika ”äggklumpar”. Ha i övriga ingredienser och blanda väl tills slätt. Sätt tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. Rör hela tiden under någon minut eller två (bränner lätt och blir klumpig). Om du tycker att den är för rinnig så ställ åt sidan under lock i ett par minuter för gröten att ”sätta till sig” lite.

Om du tycker att gröten är för rinnig så värm ytterligare (men glöm inte att röra). Det blir fastare ju mer äggen koagulerar.

clean eating glutenfri mejerifri gröt