För ett par dagar sen så tipsade jag om ett recept på gröt som blivit en av mina absoluta favoriter. Ni är flera som testat och gillat receptet både här på bloggen och på facebook/instagram. Riktigt kul att ni gillar gröten lika mycket som jag!

Jag har de senaste dagarna provat mig fram lite och förbättrat receptet så jag tycker personligen att det är ännu bättre nu. Jag har ökat på de hälsosamma fetterna i gröten så att den är extra krämig och mättnaden är betydligt bättre. Igår åt jag den här gröten till frukost runt halv tio på morgonen/förmiddagen och jag var inte det minsta hungrig igen förrän framåt 3-tiden på eftermiddagen.

Som jag berättade igår i mitt inlägg med mina bästa hälsotips både vad gäller bland annat viktminskning, så kommer jag framöver att försöka lägga upp främst recept som passar er som vill komma i form och minska i vikt så här i början av det nya året. Detta är ett recept som är utmärkt för dig som viktminskar! Gröten påverkar inte ditt blodsocker nåt större, håller insulinet lågt, signalerar fettförbränning till kroppen och håller dig mätt länge.

Testa gärna och lämna en kommentar med vad du tyckte!

clean eating slät kokosgröt

Krämig kokosgröt, 1 port

Smält kokosoljan i en kastrull på medelvärme och dra sen av från plattan. Knäck i äggen och blanda direkt med en gaffel för att undvika ”äggklumpar”. Ha i övriga ingredienser och blanda väl tills slätt. Sätt tillbaka kastrullen på plattan på låg värme. Rör hela tiden under någon minut eller två (bränner lätt och blir klumpig). Om du tycker att den är för rinnig så ställ åt sidan under lock i ett par minuter för gröten att ”sätta till sig” lite.

Om du tycker att gröten är för rinnig så värm ytterligare (men glöm inte att röra). Det blir fastare ju mer äggen koagulerar.

clean eating glutenfri mejerifri gröt

28 svar

 1. Tack för ett superbra recept! Jag har provat jättemånga grötrecept med kokosmjöl men det har varit nått med smak/konsistens som jag inte tyckt om. Men denna var superdupergod! Tack igen!

 2. Hej
  Vill bara först säga att jag älskar din blogg och jag är nybörjare så testar mig fram med typ allt och hittills är jag supernöjd!!
  Men jag undrar, vad händer om jag inte har fiberhusk i gröten? Kan man ersätta med någonting annat?

  1. Tack för dina fina ord och kul att du gillar bloggen! Så glad jag blir :)

   Händer ingenting större om du inte har husk. Husken gör den lite mer krämig eller vad jag ska säga. Kan inte på rak arm komma på nåt som kan ersätta husken för samma effekt.

   1. Jag får helt enkelt gå till affären och köpa en påse :) Märker att det kommer komma till bra användning
    är på dag 4 då jag endast ätit enligt dina recept och idag ser jag fram emot kycklingbiffar med curry :)

 3. Men! Vilket supergott recept på kokosgröt! Jag gillade kokosgröt tidigare, men det här receptet slår allt annat med hästlängder. Den krämiga konsistensen gör så mycket. Stort tack! ?

 4. Wow! Helt ärligt den bästa och godaste lchfgröten jag ätit! Så krämig! Någonting jag saknat med andra sorters grötrecept. Denna blir en daglig favorit!

 5. Hej, testade din gröt för första gången. Har varit grötälskare länge men nu är det skut med havregrynsgröt. Lät kokosoljan bli för varm så det blev tjockare än tänkt men smaken….!! Så god. Ny favorit. Tack.

 6. Har svårt för den sega konsistens som fiberhusk framkallar men ska testa en gång till utan husk. Tack för inspo!

 7. Hej.
  Jag är inte så glad i smaken av kokosmjölk, konstigt då jag gillar kokos, men kan jag ta vanlig grädde? Är inte känslig för mejerier.
  / Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *