Efterrätter utan socker/ Mjuka kakor/ Vår vardag och personligt

1års-kalas

Hej på er!

Nu sitter jag här i soffan framför mello på TVn. Vem tror ni vinner ikväll? Själv hejar jag på Måns (insåg när han vann deltävlingen att min förälskelse i honom håller i sig….) men Storebror håller tummar och tår för Eric Saade med Sting.

Idag var det då dags för kalas för Lillasyster som fyllde 1 år igår men jag och mannen (som fyller i veckan) blev också firade. Vädret har ju varit helt fantastiskt! Tror aldrig jag har haft bättre väder på min födelsedag innan.

Vi höll det relativt litet och hade bara bjudit in närmsta släkten. Det var så kul att träffa alla! Jag hade gjort iordning en kycklingsallad med mathavre och quinoa och mumsiga grönsaker med en dressing till. Skålarna skrapades tomma så maten gick hem ;) efteråt till dessert var det då dags för det som jag klurat flera månader på. Jag visste ju tidigt att jag ville göra tårta och annat gott utan vitt socker och vetemjöl för att visa att det går att göra gott utan. Det blev en gräddtårta med botten gjord på kokosmjöl. Jag hade vanlig grädde på med det är enkelt att göra den helt mejerifri och vispa kokosgrädde istället. Jag hade också gjort bounty-bollar och dadelbollar till. De recepten kan du hitta här och här.

IMG_4920.JPG

(null)

Gräddtårta

  • 8 ägg
  • 1 dl kokossocker
  • 1,2 dl kokosmjölk
  • 0,75 dl kokosolja eller annan olja
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • smör och kokosflingor till att smörja formen

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och kokossocker fluffigt med elvisp. Smält oljan. Tillsätt kokosmjölk och olja i äggsmeten. Vispa så att det blandas. Blanda de torra ingredienserna i en skål bredvid och rör sedan ner i äggsmeten.  Smöra och ”bröda” en springform med kokos. Häll i smeten och grädda i 40-45 min. Låt sedan svalan helt innan du delar den i två lager.

Jag hade mellan bottnarna ”sylt” på kokade jordgubbar med vaniljpulver och lite vispad grädde. Sedan så ”klädde” jag den i vispad grädde och dekorerade med bär.

Tårtan blev saftig och riktigt god!

(null)

 

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

3 Kommentarer

  • Reply
    Emelie Melin
    20 april, 2016 at 21:52

    Hej! Tror du man kan förbereda denna tårta?

    • Reply
      admin
      21 april, 2016 at 11:30

      Det tror jag absolut att man kan :)

    • Reply
      admin
      21 april, 2016 at 11:49

      Det tror jag absolut :)

    Lämna ett svar