13 In Crossfit & träning

Mina träningsmål för 2016

Vid den här tiden på året så snackas det ju en hel del om löften kring olika delar av livet. Vi är många som vill förbättra olika delar av våra liv. Ikväll tänkte jag berätta lite om mina mål gällande träning för 2016.

  
Mål 1: spinning.

 Som ni vet så har ju jag fått den fantastiska möjligheten att börja leda mina egna spinning-pass. Jag har tränat spinning regelbundet i snart 10 år och fått frågan tidigare men då har andra saker i livet förhindrat mig. Lite komiskt att jag tänkte för mig själv tidigare i höst att om chansen kom igen så är jag bara tvungen att hoppa på. Så nån månad senare så fick jag frågan och trotsat nervositet så visste jag att jag var tvungen att köra på detta. Så i vår kommer jag att gå les mills utbildning till att bli rpm-instruktör. Så ett mål är så klart att köra flera pass i veckan för att hålla igång tekniken.

Mål 2: löpning.

Under 2014/15 så lyckades jag äntligen lära mig att tycka om och till och med njuta av löpning. I augusti sprang jag mitt första lopp då midnattsloppet gick av stapeln här i Göteborg. Hela grejen med att springa lopp var fantastiskt och en känsla som jag blev förälskad i på studs.

Ni som följer mig vet att jag satte upp som mål att springa Göteborgsvarvet, (21 km) i maj 2016. Idag vet jag inte om det är rimligt mål längre. Mitt ena knä jar börjat krångla lite och jag vet inte om jag kommer att kunna träna like mycket som jag behöver. Jag vill inte heller riskera att förlora glädjen i löpningen pga negateeiv press att springa ett visst antal pass och sträckor varje vecka om kroppen säger nej. 

Jag har bestämt mig själv för att lyssna till kroppen och ta det som det kommer men tänker verkligen göra om midnattsloppet i augusti. Kroppen tillåter.

  
Mål 3: styrketräning.

Under hösten har jag kört 5-6 pass konditionsträning per vecka och nästintill ingen styrketräning. Jag tror inte att det är ett hållbart upplägg i längden och skaderisken ökar. Jag har alltmer insett att all konditionsträning och annan stress i livet i höst och vinter inte har varit helt optimal för min kropps hormonella balans. Jag har alltmer börjat förstå att olika problem jag har beror på för mycket kortisol och hormonell obalans. Så därför är mitt mål wtt dra ner lite på konditionsträningen och öka på styrketräningen istället. En stark kropp är alltid bra så klart men styrketräning har också en mycket positiv inverkan på hormonbalansen i våra kroppar.

  
Om du är nyfiken på mer inspiration till dina egna mål så kika gärna in hos Emma och Charlotta

Lämna gärna en kommentar och berätta om dina träningsmål inför 2016.

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Camilla
  1 januari, 2016 at 23:30

  jag tror också att styrketräningen är nyckeln till att få vara skadefri. Nu rockar vi 2016!

  • Reply
   admin
   2 januari, 2016 at 06:24

   Heja oss ;)

 • Reply
  Dagga
  2 januari, 2016 at 00:02

  Hej. Vart kan hag läsa om början på din viktresa?

  • Reply
   admin
   2 januari, 2016 at 06:24

   Om du klickar på om mig i menyn högst upp på bloggen så kan du läsa mer.

 • Reply
  Malin
  2 januari, 2016 at 06:38

  Intressant det där med hormonella balansen, det tänker nig inte jag så ofta på. Fina mål också, och hoppas du håller dig skadefri i löpningen!

  • Reply
   admin
   2 januari, 2016 at 07:39

   Hormoner påverkar oss mer än vad vi tror. Jag var helt omedveten om det fram tills för nåt år sen men har läst på en del och det är riktigt intressant!

 • Reply
  Anna Jansson
  2 januari, 2016 at 17:55

  En stark kropp är en glad kropp. Jag vill strukturera upp min träningen lite mer så det inte bara går på känsla.

  • Reply
   admin
   4 januari, 2016 at 19:35

   Låter klokt :)

 • Reply
  Mina träningsmål 2016 – i upplevelsernas tecken | Helena Enqvist - hon som cyklar lite
  2 januari, 2016 at 18:01

  […] Jag har mycket att lära av mig själv. Vill du har mer inspo tycker jag du ska kika in hos Annika och hos […]

 • Reply
  Mina träningsmål för 2016 - Victoria Karlsson
  2 januari, 2016 at 20:22

  […] även in Annika och Idas träningsmål för […]

 • Reply
  Nisse Hult
  3 januari, 2016 at 10:53

  God Fortsättning
  Kan det vara så illa att det är få killar som följer din blogg?
  Jag läser den hela tiden i alla fall.
  Mina två huvudmål med träning under 2016 är Vasaloppet & Vättern Runt
  Kräver att man tränar i stort sett varje dag som det känns.
  Kör på egen Thorax stakmaskin, roddmaskin varvat med cykel på trainer plus styrketräning så nog blir det träning allt
  för gubben.
  Och kul är det när man känner framsteg fast man snart passerar 60-strecket :)
  Sen kräver det skärpa att behålla bra vikt över tid ca 74-75kg/181cm så inte finns det utrymme
  med nått fuskade i mat vill ja lova

  • Reply
   admin
   4 januari, 2016 at 19:26

   Faktiskt mer än hälften av er som läser är män men det är mer eller mindre enbart kvinnor som lämnar kommentarer. Så riktigt kul med din kommentar :)

   Riktigt bra mål du har! Min man satsar också på Vättern rundan och nästa år ska han ta hela klassikern. Jag är sugen på att börja cykla mer också men så länge barnen är små (lite tid) så får jag nöja mig med spinning som inte tar lika många timmar i anspråk ;)

   Kul att du gillar bloggen och hoppas du fortsätter besöka den och lämna gärna fler kommentarer i framtiden :)

 • Reply
  Dags att lyfta tungt – styrketräning, pt och träningsdagbok |
  9 mars, 2016 at 11:12

  […] nyår satte jag upp som mål för 2016 att jag skulle få in mer styrka i min träningsvecka. Och det har jag gjort också. I snitt 3 […]

 • Leave a Reply