0 In Crossfit & träning

Tips för mamma-magen

Jag har den senaste tiden börjat misstänka att jag började träna magen med för tunga övningar för tidigt efter förlossningen. Jag tänkte att det var ok att köra på eftersom jag under båda graviditeterna haft en ganska liten mage och trodde helt enkelt att magmusklerna inte töjts ut så.

Men den senaste tiden har bålen varit rejält trött efter att jag tränat mage och jag har haft ont i ryggen (troligen pga överkompensation för hållningen). Dagar då jag stått mycket så känner jag på eftermiddagen/kvällen att jag helt enkelt inte orkar hålla upp kroppen som jag brukar.

Allt detta har gjort att jag börjat misstänka att de inre magmusklerna är för svaga. Jag kom att tänka på en app som jag hört positivt om – Mammamagen. Sagt och gjort – köpte den och laddade ner den.

mammamage-app

IMG_2002Det är ett upptrappningsprogram. Första omgången på nivå 1 gjord igår kväll. Kändes lite väl enkelt men jag tror ändå att det är bra att börja där för att se till att musklerna återhämtar sig ordentligen.

Så om du har en baby-bump som hänger sig kvar så spana in appen!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply