Det låter kanske klyschigt men det är så jäkla sant – du kan lyckas med precis vad du vill. Sätt en plan, följ den och du kan lyckas med a l l t.

Jag vet att jag förut har berättat om hur många som skrattat mig rätt upp i ansikten när jag för ett par år sedan sa att jag ville leva på mitt varumärke och arbeta med det heltid (ännu fler bakom min rygg troligen…). Men tji fick dom! Nu arbetar jag heltid som influencer och är på väg att för andra året igen fördubbla min omsättning.

Du kan lyckas med allt!! Det du behöver är en dröm och en plan för hur drömmen ska bli verklighet. Sedan tar du en dag i taget och följer din plan mot målet. Innan du vet ordet av så har du alltihop.

Idag tänkte jag dela ett exempel till på hur ingenting är omöjligt. Allting går utom nyfödda barn för att citera Lill-Babs.

Göteborgsvarvet 2018 – jag gjorde det!

I lördags var det dags! Dagens jag förberett mig för i 20 veckor. Dagen då det var dags för mig att springa mitt första Göteborgsvarv och min första halv-mara. Som du kanske förstår på blogginläggets titel så gick det vägen och jag lyckades ta mig runt.

Jag är så galet stolt över mig själv! När jag var i allra sämst form så kunde jag inte ens springa 400 meter utan att stanna för att gå och i lördags sprang jag 21 km. Det är helt galet! Jag sprang hela vägen förutom en lite bit på Göta Älv-bron och en liten bit på Övre husargatan (km 19-20 var helt klart den tuffaste på hela varvet!).

Medaljen hänger nu bredvid min säng och jag ler varje gång jag ser den.

Göteborgsvarvet 2018

Göteborgsvarvet 2018

Nu var det dags – no more fega ur

Tanken har funnits hos mig i 2-3 år men jag har hela tiden fegat ur. Jag hamnar lätt där – att jag fegar ur och väljer det lugna, trygga säkra för det otrygga och utmanande. Men jag kände mer och mer att jag verkligen ville springa just Göteborgsvarvet och bevisa för mig själv att jag faktiskt fixar det.

Jag har innan sprungit lopp på 10 km men inte längre. Henrik (min man) har sprungit Göteborgsvarvet flera gånger och varje år har jag känt mer och mer ”jag vill också”. Så förra sommaren så tänkte jag – nu gör jag det. Nu är det dags!

morgonpromenad

morgonpromenad

Dags att skaffa mig en plan – svaret Lofsan och Jessica

Det som behövdes nu var en plan för hur jag skulle ta mig dit. Jag visste sedan innan att bara gå ut och springa, inte funkar. Dels är det urtrist och dels behövde jag hjälp med hur jag skulle trappa upp löpningen.

Precis som när jag tränade inför milen så gick jag till bokhyllan och tog fram Stora Löparboken för kvinnor av Louisa Sandström och Jessica Almenäs (annonslänk). Den boken är verkligen guld värd och ett måste, enligt mig, om du vill börja springa. Boken är full av bra tips men det allra bästa är de upptrappningsprogram och löparscheman som finns. Det finns för allt från 5 km till maraton.

Varje program består av 3 pass per vecka; ett med korta, snabba intervaller, ett med lite längre intervaller och ett långpass. För varje distans finns även 3 olika nivåer att välja mellan. Det är sååå bra!

Min plan blev alltså att följa Lofsan och Jessicas program för 21 km på nivå 1 (2:20). Så när som på de sista veckorna inför loppet när jag åkte på halsont som vägrade ge med sig (snacka om stress för psyket att inte kunna träna de sista 5 veckorna inför dagen d), så har jag följt programmet till punkt och pricka. I ur och skur har jag gett mig ut. Inte ens snöstorm kunde stoppa mig i vintras.

stora löparboken för kvinnor

stora löparboken för kvinnor

Nu då?

Jag sa att denna första vecka efter varvet så skulle jag ta ledigt från löpningen. Men det är bara tisdag och jag saknar redan löpningen så snart åker skorna på igen. Jag insåg snabbt att jag måste ha ett nytt mål. Ett nytt varför till att ge mig ut tre gånger per vecka.

Nästa mål blir att förbättra tiden på milen och springa den på under 60 minuter. Tänker att det blir ett perfekt mål att träna inför under sommaren. Därefter känner jag att jag vill springa varvet igen och försöka förbättra min tid. Jag trodde faktiskt inte jag skulle känna att jag vill springa det igen, men det var jäkligt kul och en fantastisk upplevelse.

Vad är din relation till löpning? Ofta är det ju mer eller mindre hat eller kärlek många känner. Jag hade tänkt att ge löpning lite mer utrymme här på bloggen. Till exempel tips för att komma igång, bra kläder med mera. Hade det varit intressant? Lämna gärna en kommentar och berätta.

clean eating by annika