God morgon!

Vad har ni för planer en regnig torsdag som denna? Ganska skönt väder tycker jag ändå. Hyfsat milt och ingen blåst, i alla fall inte här på västkusten. Regnet lägger liksom ett dämpat lugn över dagen som jag tycker är ganska skönt.

Idag har jag en ”hemma-plugg-dag” och ska inte in till universitet. Jag har en skriftlig inlämning som ska in imorgon som jag ska sitta och gnugga mina små grå över och hoppas få ihop hyfsat smärtfritt.

Det är även bokat en plats för mig på spinning ikväll. Jag är inne i ett grymt tränings-flow just nu och det känns riktigt skönt! Älskar känslan av att gå runt med den där träningsvärks-känslan. Det är en sån skön känsla som berättar att kroppen har fått göra det den är gjord för. Förra veckan fick jag till 5 spinningpass och ett par tillfällen i gymmet. Love it!

Appropå träning så vet ni ju sen innan att jag gillar Jonas Colting och följer honom på olika social medier. I hans instagram-flöde igår så la han upp den här bilden. Även om jag kanske inte hade uttryckt mig i precis de orden så håller jag till 100 % med om att det ligger mycket i det han säger.

JonascoltinghetsDet finns absolut människor som mår dåligt av träningshets och som lider av det. Men om man ställer den gruppen bredvid gruppen av människor som är sjuka eller mår dåligt pga för lite träning (depression, övervikt, värk, dålig kondition osv) är jag övertygad om är betydligt större. Det handlar nödvändigtvis inte om att köra 5-6 pass i veckan eller flera varje dag. Jag har läst att två gånger på vecka innebär att man behåller och tre tillfällen behövs för att utvecklas. Dvs om du springer två gånger per vecka så behåller du din form och kondition men om du vill förbättra så behövs tre gånger.

Från träning till kost. Jag berättade ju tidigare i höst (september nån gång) att jag skulle äta mer mejerifritt men som ni kanske har märkt så har det ju gått så där…. Mejerier är verkligen min stora svaghet. Socker och mjöl/spannmål/stärkelse är nemasproblemas att vara utan men ost, creme fraiche, yoghurt, keso osv är ju sååå gott!

Men jag vill verkligen äta mindre mejerier, dels för det jag vet om hur mejerier påverkar våra kroppar men också för att mitt sötsug triggas så. Det är så jobbigt att gå runt och kämpa mot sötsug hela tiden. Så nu är det nya tag som gäller och mitt mål är att hålla nere mejerierna så mycket det bara går och se mejerier som något av en lyx. Något man unnar sig på helgen t ex.

Hoppas ni får en härlig dag och så hörs vi snart igen!