1 In Annika tipsar/ Hälsosam livsstil - tips & inspiration

Yaconsirap – allt du behöver veta

banner annonslänk bodystore

Yaconsirap börjar dyka upp som sötning i allt fler recept. Kanske har du också sett det? Jag såg först att underbara Cecilia Folkesson använde det. Och om Cecilia gillar det, så måste det ju vara bra eller hur?

Jag beställde hem en flaska med yaconsirap. Testade den i lite olika recept. Läst på om vad det egentligen är. Och här kommer mina tankar.

yaconsirap antiinflammatorisk

Yaconsirap – allt du behöver veta

Yaconsirap är en söt sirap som utvinns ur yacon-roten som växer i Anderna. Yacon är släkt med bland annat solros och jordärtkocka. Den är näringsrik och innehåller bland annat kalium och olika antioxidanter. Dessutom inulin som är en sorts fiber som verkar prebiotiskt för tarmen och stärker immunförsvar och hur magen mår.

Det söta i yaconsirap tas inte upp av tarmen utan passerar onedbruten. Därför påverkas inte blodsockret.

Vad smakar yaconsirap?

Jag tycker själv att den var lagom söt. Men jämfört med vanlig sirap så är den inte alls lika söt. Den har en dovare sötma kan man säga. Den har även en lite mörkare, nästan lite rostad smak.

Hur använder man yaconsirap?

Ja, som sirap eller honung skulle jag säga. Ringla över pannkakan eller kolasås över efterrätten. Den går även att koka och kan till exempel användas i kola eller knäck.

yaconsirap antiinflammatorisk

yaconsirap antiinflammatorisk

Jag köper min yaconsirap hos Bodystore som har en ekologisk raw variant som jag gillar. Du hittar den här. Och om du besöker Bodystores sida, så missa inte att kika in till min butik där och spana in mina tipsa på bra produkter.

Har du testat yaconsirap? Hur har du använt det? Blev du nöjd med resultaten?

annika malm

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

yaconsirap

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mona
    20 november, 2020 at 17:30

    Funkar bra som ”kolasås” på glassen

  • Leave a Reply