0 In Sötsaker - recept

Lucia 13 recept till fika – glutenfri, mjölkfri, paleo, antiinflammatorisk

Imorgon är det Lucia och imorgon bitti sitter jag uppkrupen i soffan framför tv’n. Lucia på tv, massvis med ljus, en kopp julte, en vörtfralla och om jag har riktig tur så får jag barnen att sitta där med mig och mysa.

Lucia på tv på morgonen sitter i mig sedan jag var liten. Pappa satte alltid på tv’n som var igång när jag vaknade. Lucia har alltid varit en stor grej för mig och när jag pluggade på universitet i England så var jag med i The Swedish Society och anordnade ett luciatåg på campus. Lucia ska firas.

Idag tipsar jag om 13 recept till luciafikat imorgon. Alla recept är naturligt glutenfria, mjölkfria och utan vitt socker. Hoppas du hittar något du gillar.

glögg sockerfri

nyttig fudge sockerfri mjölkfri

Glutenfritt tunnbröd i stekpanna med vitkål

Lucia 13 recept till fika – glutenfri, mjölkfri, paleo, antiinflammatorisk

Att baka utan gluten och vitt socker

De tre stora att dra ner på för att äta antiinflammatoriskt är gluten, mjölk och vitt socker. Mjölk brukar vara enklare att ersätta men gluten och socker kan vara lite trickigare. Läs gärna mitt inlägg från igår om glutenfria mjölsorter. Där berättar jag om flera olika glutenfria mjölsorter, hur de används bäst och hur de eventuellt kan ersättas. Jag tycker också att du ska läsa mitt inlägg om björksocker. Björksocker påminner om strösocker och utvinns ur björk. Påverkar blodsockret mycket lite och därmed driver det inte obalans och inflammation som vanligt socker. Kokossocker är ett annat socker som även det har lågt GI.

annika malm

 

 

fika jul glutenfritt mjölkfritt

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply