Innehåller en annonslänk till glöggmuggar hos Kökets Favoriter
Glögg är en riktig sockerbomb och vissa sorter består av så mycket som 25 % rent socker. Idag tänkte jag därför dela med mig av ett tips på hur du enkelt kan göra din egen glögg med den goda smaken men med mycket mindre och enbart naturligt socker. Varför inte förbereda en fin flaska och ha med som gå-bort-present när ni är bortbjudna i jul?
Jag får alltid frågor om glöggmuggarna och visst är de fina? De är från Saga Form och jag har köpt dem hos Kökets Favoriter.
Glögg utan socker
Blir ca 8 glögg-muggar
Du behöver:
- 2 dl torrt rödvin (alkolholfritt fungerar utmärkt)
- 1 apelsin (gärna blodapelsin)
- 3 dl blåbär eller björnbär (gärna hälften hälften)
- 5 kryddnejlikor
- 1 liten kanelstång
- 0,5 tsk kardemumma
- Eventuellt söta med 0,5 msk honung
Gör så här:
- Mät upp vinet i en kastrull.
- Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Ha i skal och pressa i saft från apelsinen ner i vinet.
- Tillsätt bär och kryddning.
- Precis innan det når kokning så dra av det från plattan och låt stå och gotta till sig under lock i ca 2-3 timmar.
- Sila före servering.
Om du inte vill basera glöggen på vin så kan du värma till exempel äppelmust eller blåbärssaft och smaksätta med juliga smaker som kryddnejlika, kanel och kardemumma. Det blir en god värmande smakrik dryck.
Bjud gärna på mina pepparkakor eller lussekatter till glöggen.
Såååå gott det lät :)
Det inte bara låter gott, det är gott också ;)
Åh, så gott! det ska vi testa till 1:a advent :)
Hej Annika!
Hur länge håller sig denna glögg i kylskåp?
Svårt att säga. Är inte konserveringsmedel i och inte heller socker. Skulle tro 7-10 dagar.