0 In Sötsaker - recept

Hallonmuffins utan gluten och nötter

I eftermiddag får vi besök av goda vänner och därför slängde jag ihop ett gäng muffins här på morgonen. Jag experimenterade lite och resultatet blev riktigt lyckat. Så många glutenfria bakrecept baseras på mandelmjöl och jag ville få till en nötfri variant. Så jag testade med kokos istället.

Hallonmuffins, 16 st

  • 6 ägg
  • 1 dl honung eller sukrin gold
  • 2 tsk vaniljpulver
  • 4,5 dl kokosflingor
  • 0,5 dl smakfri olja
  • 1 tsk bakpulver
  • hallon

Mixa kokosflingorna tills de är nästan som ett mjöl. Separera äggen. Vispa äggvitorna hårt. Vispa sedan äggulorna med sötningen. Rör ner oljan under vispning i en smal stråle. Rör sedan ner kokos, vanilj och bakpulver. Fördela i formar och trycker ner ett hallon i varje muffins. Grädda i 10-15 min i 175 grader varmluft.

IMG_1258[1]

 

Perfekta att njuta av till kaffet i sommarsolen!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply