Jag ska vara ärlig – jag var extremt anti halloween när det började komma till Sverige. Kändes så plastigt och som ännu en försäljningsgrej. Men allteftersom Nils har blivit äldre (6 år) så har jag ändrat mig. Han tycker att det är superkul och visst behöver vi nåt att se fram emot den här tiden på året? Ett avbrott i vardagen och veckorna som bara rullar på. Vad är era tankar om halloween?

Uppdrag – pumpa

I lördags tog jag och Nils tag i det här med pumpan. Eller snarare pumparna för jag hade köpt två. En för dekoration och en för matlagning/bakning. En pumpa blev en snygg ljuslykta som står utanför dörren och den andra pumpan blev bland annat en god dessert. Det är ju en del fruktkött på en pumpa så det blev flera recept som testades och bland annat det som jag tänkte dela med mig av idag – pumpakräm med vanilj och rostade hasselnötter.

pumpakram-1

pumpakram-3

Pumpa-kräm med vanilj och rostade hasselnötter, 6 port

  • 1 kg skalad och urkärnad pumpa
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 0,5 dl sötning (jag använde björksocker)
  • 1 krm salt
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 tsk vaniljpulver
  • Till servering: pumpafrön, hackad rostad hasselnötter, kokosflakes och chiafrö 

Skala och dela pumpan i mindre bitar. Lägg sedan i en kastrull tillsammans med kokosmjölk, vanilj, sötning och salt. Koka upp under omrörning och låt sedan koka ca 15-20 min eller tills pumpan är mjuk. Mixa slätt med en stavmixer och späd ev med lite mer kokosmjölk. Smaksätt med lime. Fördela i fina glas eller skålar. Strö över frön, nötter och kokos.

pumpakram-5

Halloween-förvirring

När firar ni Halloween egentligen? Supersnurrigt med Halloween i år tycker jag. Nils ska absolut få gå ut på en bus-eller-godis-runda (är helt emot förbud och min inställning är att på lördagar, kalas, jul, halloween osv får mina barn äta sött men vi gör det inte på en torsdag mitt i veckan, balans och sunt förnuft med andra ord) men jag kände helt ärligt att en måndag kändes så där. Han ska ha en liten Halloween-fest för några kompisar här hemma på fre och då får de gå ut. Men förvirrande tycker jag att det är det här med vilken dag som egentligen gäller :)