1 In Clean Eating

Magnesium

Inlägget innehåller affiliate-länkar

Du som följer mig vet att jag är en stor förespråkare av kosttillskott av hög kvalitet som komplement till en bra kost. Dagens mat är mindre näringsrik än förr i tiden. Det beror på att markerna där grödor odlas är mer urlakade på mineraler idag plus att frukt och grönsaker ofta skördas omogna för att sen mogna under transport. Det i kombo med att vi idag är så stressade, som kan försvåra kroppens upptag av mineraler och vitaminer, gör att jag menar att vi behöver kosttillskott i olika utsträckning. Idag tänkte jag ägna en stund åt magnesium.

magnesium

Var hittar man magnesium i maten?

Bra källor till magnesium är nötter, frön och bönor. Även spannmål men äter men glutenfritt och/eller lågkolhydrater så går ju de flesta av spannmålen bort. Rekommendationen är 400 mg per dag vilket motsvarar ca 200 gr mandlar, frön eller bönor. Jag tror att det är många av oss som inte riktigt kommer upp i de mängderna. Fytiner som jag skrev om i fredags i inlägget om att blötlägga nötter kan också vara ett problem. 

Symtom på magnesiumbrist

Symtom som trötthet och muskelkramp är vanliga tecken på att du kan må gott av ett tillskott. Även ångest och nervositet kan tyda på brist. Känner du att du har svårt att återhämta dig efter träningen och att tröttheten inte ger sig? Även det kan vara brist på magnesium.

Olika former av magnesium-tillskott

Tillskott av magnesium finns i flera olika former som magnesiumoxid, magnesiumcitrat och magnesiumklorid. De olika formerna tas upp på olika sätt av kroppen. Studier har visat att citrat- och klorid tas upp lättare än oxid- och sulfatformer. Bäst upptag får man av ett tillskott som innehåller citrat och kloridformerna av magnesium. 

Bodystore har just nu 50 % (sista chansen idag) på flera olika former av magnesiumtillskott. Här hittar du hela deras utbud till nedsatt pris. 

Mer om kosttillskott

Här är en sammanställning över tidigare inlägg som jag skrivit på ämnet kosttillskott:

 

Jag hoppas du gillade inlägget och hade nytta av det. Dela gärna vidare på till exempel Facebook så att fler kan läsa.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Nenne
    30 oktober, 2016 at 09:50

    Hej! Visst finns det fler former av magnesium än de du tar upp i inlägget? Som också är mycket bättre på många sätt än citat, klorid och oxid?
    Bara så jag får klarhet i magnesium som verkar vara en hel vetenskap?

  • Leave a Reply