Sötsaker - recept

Glutenfria våfflor med havremjöl

glutenfria våfflor
banner annonslänk bodystore

Glutenfria våfflor dukas fram på vårt bord idag när min bror, hans tjej och deras lilla kille på 4 månader, kommer på besök. Mitt senaste recept på glutenfria våfflor med ris– och havremjöl, är enkelt att göra och riktigt gott. Servera gärna vispad grädde (eller kokosgrädde), chiasylt eller varför inte färska bär. Mums!

glutenfria våfflor
glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor är inte helt enkelt att få till. Ha det med dig när du sätter igång. De blir goda och det är inget fel på smaken men någon knaprig glutenfri våffla har jag inte stött på än. Goda? Yes! Knapriga? Nja.

Glutenfria våfflor med havre- och rismjöl

Det här receptet ger ca 12 våfflor och de blir ganska tjocka och matiga. Jag gillar att blanda havremjöl och rismjöl. Tycker att det blir bra ihop. Vill du ha dem mejerifria så byter du enkelt ut mjölken mot en vegetabilisk mjölk.

glutenfria våfflor
glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor med havre- och rismjöl

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Portioner 12 st

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt ägg och mjölk och blanda slätt.
  • Smält smöret och rör ner.
  • Hetta upp våffeljärnet och smöra ev. Grädda våfflorna.

Gott till våfflorna

Tips på gott till våfflorna:

chiasylt hallon
sockerfri hasselnötskräm nutella

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Recipe Rating