0 In Hälsosamma fetter - recept/ Sås & dressing

Majonnäs på mct-olja – gör din egen

banner annonslänk bodystore

Majonnäs är något som jag älskar men länge köpte färdig för jag trodde det var svårt att göra egen. Men det är ju busenkelt! Brukar du göra egen mayo?

När du gör det egen tar du kontrollen över innehållet. Du bestämmer vilka oljor du använder. Växtbaserade oljor (som raps eller majs) används ofta i köpe-mayo och är tyvärr rika på omega-6 som inte är bra om vi får för mycket av (vilket vi lätt får). Jag gillar att använda mct, mild olivolja och avokadoolja i min mayo.

Det är viktigt att alla ingredienser är rumstemperarade för bra konsistens på din majonnäs.

Vad är mct-olja?

Mct-olja är en unik olja med fantastiska egenskaper. Den tas upp snabbt av kroppen och ger energi på samma snabba sätt som kolhydrater gör. Den ger även ökat fokus och en skön stabil mättnadskänsla. Den är helt smak och luktfri. Jag har skrivit ett inlägg om mct-olja tidigare och du kan läsa det här.

Det finns både i flytande form och som pulver. Jag brukar tillsätta ett par teskedar pulver-mct i mitt förmiddagskaffe för en skön stabil känsla genom hela dagen.

Majonnäs på mct-olja – gör din egen

Skriv ut receptet
Tillagningstid 2 minuter

Ingredienser

Instruktioner

  • Knäck ägget i en hög bunke.
  • Sätt ner en stavmixer i ägget och börja mixa.
  • Samtidigt häller du sakta ner oljan i en tunn stråle. Rör mixern sakta upp och ner.
  • Ta ur mixerna när allt är blandat och all olja är i.
  • Tillsätt dijon, äppelcidervinäger och salt. Blanda och smaka av.
  • Förvara i kylen. Stelnar i kylen.

På min instagram har jag en film där jag visar hur du enkelt gör egen majonnäs. Du kan se den här.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Recipe Rating