0 In Sås & dressing

Glutenfri vörtkrydda

Glutenfri vörtkrydda är dagens recept som jag tänkte dela.Vörtbröd för mig är ett måste under december och jul. Men att hitta saftiga och goda glutenfria bröd i butik är en utmaning. Därför bakar jag mitt eget.

Här nedanför hittar du ett recept på själva vört-kryddan som du sedan kan använda i de brödrecept som du gillar. Jag har hämtat inspiration till mitt recept niiinis.se men gjort om mitt recept så att det inte innehåller raffinerat socker.

glutenfri vörtkrydda

Annikas glutenfria vörtkrydda

Du behöver

  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk hel anis
  • 1/2 msk mald pommerans
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1/2 tsk mald kardemumma
  • 1/2 tsk mald ingefära

Blanda alla kryddor och förvara i en tätslutenburk om du inte ska använda direkt. Om du skulle vilja ha lite sötma i smaken så tillsätt 1 tsk björk- eller kokossocker. Men du kan också få till lite sötma i brödet genom att till exempel ha lite honung och/eller russin i själva brödet som du bakar.

Tips på goda bröd

Här nedanför hittar du länkar till några av mina brödrecept som passar bra att göra en juligare variant av genom att smaksätta dem med vört. Så klart är alla mina brödrecept naturligt glutenfria.

Om du testar detta recept, eller något annat från mig, berätta gärna för mig. Antingen genom en kommentar eller genom att tagga mig på sociala medier. Är alltid lika kul att se när ni testar mina recept.

signatur annika malm clean eating

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply