0
16) Life

Äntligen sommar

Dagens slutsats – allt blir bättre med sol och värme. Allt. Älskar att kunna ha öppna dörrar och fönster hemma. Det skapar ett helt annat liv inomhus när man känner dofterna, den friska luften och hör ljuden utifrån. Vi inledde dagen med utvecklingssamtal för Storebror på förskolan. Hoppas samtalen fortsätter vara lika enkla under hela hans skolgång. Stolt som en tupp (eller höns…) gick jag därifrån och tog en promenad med Lillasyster i vagnen och njöt av det underbara vädret. Vi fick plockat på oss en bukett syrener. Doften av syrener är lika med skolavslutning för mig. Så många minnen som kommer tillbaka. I år när jag är föräldraledig så får jag ju inte vara med på skolan (är lärare) och höra Den blomstertid nu kommer så får sniffa syrener för att komma i rätt stämning i stället. IMG_1240[1]   Därefter har jag haft en sjukt effektiv dag. Väl hemma så var det dags för lite hemmaträning (mannen bortrest i jobb så inget gym…) och sedan dags att fylla på frysen med lite blandat små-plock som är bra att ta fram när tiden tryter. Idag blev det Kesoplättar och bananplättar. Kesoplättar, 12 st

  • 2 ägg
  • 250 gr keso 4 %
  • 1,5 msk fiberhusk

Mixa allt till en slät smet och låt stå och svälla ca 5 min. Klicka ut på en plåt och grädda i ca 10 min (eller tills gyllenbruna) i 175 grader varmluft. IMG_1241[1]   Banan-plättar, 12 st

  • 1 banan
  • 2 ägg
  • 1 tsk fiberhusk
  • kokosolja att steka i

Mixa banan, ägg och husk. Låt stå och svälla ca 5 min. Stek i panna på medeltemperatur. Eftermiddagen spenderades ute i solen och gräsklippning och annat trädgårds-fix. Nu håller vi alla tummar och tår att det här vädret håller i sig!

    Leave a Reply