2 In Personligt

Morgonsmoothie med avokado och jordgubbar

Happy Friday!

Idag är det fredagstämningen extra hög hos oss här hemma. Mannens sista dag på jobbet innan semester och vi har massa härligt tid med familj och vänner framför oss. Många minnen ska skapas och sparas i hjärtat för att plocka fram när de behövs som mest. Kanske den där mörka morgonen i november när det tycks regna från alla håll?

Jag inledde morgonen med en promenad och idag kändes det som om sommaren äntligen är på gång. Klarblå himmel, vindstilla och en sol som bara strålar. Mina morgonpromenader om somrarna är heliga för mig. Jag går inte för att träna mer eller öka på fettförbränningen som annars ofta är anledningen för många att gå morgonpromenader. Nej mina morgonpromenader handlar inte alls om det. Jag tankar energi. Laddar inför dagen. Stillheten, lugnet innan dagen drar igång är priceless! Det är som om alla sinnesintryck förstärks på morgonen. Stillheten gör att fåglarnas kvitter hörs extra tydligt. Daggen gör att alla blommor doft extra gott. Det är som meditation! 

  
Som en del av fredagstämningen så inleder vi dagen med extra god och mättande frukost. Jag har sett på flera bloggar och instagramkonton de senaste om att många mixar ner avokado i sina smoothies för att göra dom mer krämiga och mättande. Idag var ett perfekt tillfälle att testa eftersom vi har många avokadon som ligger och är på gränsen mot att bli övermogna.  

 

  Till 3 glas använde jag:

 • 1 avokado
 • 6 jordgubbar
 • 6 dl naturell yoghurt

Mixa slätt. Ha i fler jordgubbar om du vill ha den rödare. Häll upp i glas och toppa med valfria bär, nötter och så vidare.

Glöm nu inte – Happy Happy Friday all day long! Man får trots allt inte roligare än vad man gör sig ;)

  

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Jennie
  16 augusti, 2016 at 19:37

  Tänkte testa denna men funderar på om jag kan ta kokosmjölk istället för yoghurt, vad tror du?

  • Reply
   admin
   19 augusti, 2016 at 08:13

   Tror jag går alldeles utmärkt :)

  Leave a Reply