4 In Personligt

Lyssna till dig själv

Hej på er!

Hur har ni det där ute i värmen? Ni glömmer väl inte att dricka ordentligt och ladda med d-vitamin i lagom dos? ;)

Vi har varit iväg på familjesemester i en vecka och därför har det varit lite dåligt med bloggandet. Fokus har legat på familjen och tid tillsammans. Det har varit en mysig vecka och vi har besökt Gränna, Visingsö och en dag i stekande sol på Kolmården. Härliga dagar och nya minnen är skapade och undanstoppade i hjärtat. Plockar fram dem och njuter lite extra av minnena en dag i november när det regnar från alla håll.

ladda ned

 

Det har blivit en del tid i bilen och jag har både läst en del böcker och bloggar men även lyssnat till en hel del poddar i mobilen. Den senaste tiden har jag haft en hel del tankar och funderingar kring det här med kost. I dagens samhälle överöses vi av så många budskap om vad som är hälsosamt och vad och hur vi bör äta. Raw food, lchf, paleo, periodisk fasta, lite av allt, mycket protein, lite kolhydrater – listan kan göras lång. Enligt en kosthållning så är mjölk en bra proteinkälla och enligt en annan så är mjölk något vi bör undvika. En sån till synes enkel sak som frukt eller för den delen potatis, är komplicerade saker idag. Bör man äta dem eller inte?

Jag har allt mer börjat bli anti och emot alla de här riktlinjerna och förbuden. Mat ska inte vara komplicerat. Hälsa ska inte vara komplicerat. Man ska äta för att må bra och ha ork och energi att leva sitt liv precis så som man vill. Magknip eller övervikt ska inte få stoppa dig men inte heller förbud att du inte får äta si eller så.

Jag tror inte på att det finns en viss diet som passar alla. De som lever enligt till exempel paleo och trivs med det anser så klart att det är den optimala kosthållningen men det innebär inte att det måste vara det för dig. Jag känner allt mer att var och en av oss måste hitta vår egna optimala diet och det som funkar för oss. Men det innebär inte att min eller din är bättre/sämre för att du till exempel äter eller inte äter till exempel bananer. Mår du bra av bananer så ät bananer.

Under de senaste åren så har jag till exempel lärt mig att min kropp mår bäst av en glutenfri kost med mycket protein, hälsosamma fetter i form av nötter och olja och långsamma kolhydrater från grönsaker och frukt. M E N det betyder inte att det är den kost som passar din kropp bäst.

Jag önskar att fler vågar släppa den här diethetsen som finns i dagens samhälle. Lita på din kropp och älska den genom att ge den rätt näring och lev ditt liv här och nu precis som du vill.

images (26)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Panki
  6 juli, 2015 at 10:49

  Du har helt rätt!

 • Reply
  Anna Sundin
  6 juli, 2015 at 14:03

  Så kloka ord! Jag har länkat till inlägget på min blogg, hoppas det är ok :)

  • Reply
   admin
   6 juli, 2015 at 21:11

   Tack snälla snälla du!

 • Reply
  ”Lyssna till dig själv” | Gott i livet
  6 juli, 2015 at 14:06

  […] Jag tycker inlägget är värt att läsa, här. […]

 • Leave a Reply