0 In Personligt

Pannkakslunch

God morgon (förmiddag?) på er!

Mulet och svalare här på västkusten idag. Ganska skönt faktiskt så länge solen inte håller sig forta för länge. Ska jag vara ärlig så är det skönt med en lugn dag inne och fixa med tvätt och annat som ”måste” tas hand om.

Jag upptäckte imorse att det upplägg jag trodde jag la upp igår tycks vara spårlöst borta. Bloggen har strulat en del för mig de senaste veckorna och jag har haft lite problem med att få upp en del upplägg. Så… inget annat än att göra ett nytt försök.

Inlägget handlade om de superenkla pannkakorna som vi åt till lunch här hemma igår.

Superenkla pannkakor, 2 port

  • 5 ägg
  • 0,5 dl valfri mjölk
  • 1,5 msk fiberhus
  • kokosolja att steka i

Vispa ihop äggen med mjölken. Blanda sedan i husken och vispa tills det blandat sig väl. Låt stå och svälla i några minuter. Värm en panna med kokosolja och stek på medeltemperatur.

IMG_6138.JPG

Igår åt vi dom ihop med naturell kvarg som jag mixat med jordgubbar, mandelsmör och lite frukt och bär. Men tillbehören kan så klart varieras i oändlighet. Verkligen superenkelt och mättande.

Mandelsmör har blivit en riktig favorit hos mig den senaste tiden. Än så länge har jag bara testat den från Kung Markatta men är sugen på att göra eget. Det vimlar av recept på olika nötsmör ute  på nätet. Bara att googla för inspiration ;) Ett bra sätt att få i sig hälosamma fetter som håller blodsockret i schack och hungern borta.

Igår bredde jag ut en klick på pannkakorna men gillar också att slänga ner en matsked i smoothien, eller toppa yoghurten eller gröten med en klick. Ett äpple ihop med en klick nötsmör är också ett gott och mättande mellanmål.

På planeringen för dagen står att testa ett par nya recept på bröd och hoppas att de blir nya favoriter och återkommer med recept och utlåtande ikväll.

Annika

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply