4 In Personligt

Chia och kokosgröt med kardemumma – lchf, paleo, low carb

banner annonslänk bodystore

Jag älskar verkligen att inleda morgonen med en skål varm gröt toppad med bär och nötter. En varm frukost som mättar tycker jag är den perfekta starten på dagen. När man säger gröt så tänker nog många av oss på havregrynsgröt. Havre är ju fritt från gluten så för den sakens skull så är havre ett alternativ. Men om man vill hålla nere på kolhydraterna och/eller har problem att smälta spannmål, så kan man fortfarande njuta av en skål god gröt.

Gröt utan spannmål som smakar gröt

Som du säkert vet så är en av mina favoriter min kokosgröt. Jag vet att många av er gillar den lika mycket som jag men jag vet också att många av er har lite svårt för konsistensen. Det är husken som ger den lite slajmiga konsistensen och jag vet att många har svårt för det. Det finns recept utan husk men de jag har testat tycker jag inte är något vidare. Det blir mest som en form av äggröra tycker jag. Är jag sugen på äggröra så gör jag riktiga äggröra. Vill jag ha gröt så vill jag ha gröt, inte äggröra. Därför började jag fundera kring hur man kan få till en gröt som både är krämig och len som gröt ska vara men ändå utan husk och det slajmiga. Det har tagit en del experimenterande men nu har jag äntligen fått till det. Det här receptet på chia och kokosgröt är krämig utan att vara slajmig. Plus att den innehåller protein och nyttigt fett som mättar. En gröt som passar perfekt både för lchf och paleo. Jag kan verkligen rekommendera dig att testa det här receptet för det är jättegott!

Chia och kokosgröt med kardemumma

kokosgröt

Chia och kokosgröt

Skriv ut receptet
Portioner 1 port

Ingredienser

Instruktioner

 • Blanda kokosmjölk med frön, olja, salt och kardemumma i en kastrull. Låt sedan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills konsistensen tjocknar något (1-2 minuter).
 • Dra av kastrullen från plattan och knäck i äggen. Blanda väl en med gaffel.
 • Ställ på plattan igen och under omrörning låt snabbt värmas upp igen för äggets skull. Så snart den blivit varm och småkokat så dra av den från plattan igen.
 • Låt gröten sedan stå i kastrullen och tjockna i någon minut eller två före servering. Ha på lock för att behålla värmen. Lägg upp i en skål och servera gärna med bär och nötter. En klick nötsmör på är riktigt gott eller varför inte lite chia-sylt?

Det blir en ganska liten portion som kan se lite ynklig ut i skålen men eftersom det är både protein och nyttigt fett i så mättar den mer än vad man kan tro. Om du vill vara säker på att hålla dig mätt så ät gärna ett extra kokt ägg till.

Du missade väl inte mitt inlägg om min stora satsning på mina nyhetsbrev? Du kan läsa allt om det här. Detta vill du inte missa! Om du inte redan prenumererar på min gratis nyhetsbrev med unika erbjudanden och minikurser, så anmäl dig snabbt och enkelt här

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Monica
  1 juni, 2017 at 20:46

  Jättegod gröt-är verkligen uppskattad av mig och jag har redan den som en vana ett par ggr/v! Tack?

  • Reply
   admin
   5 juni, 2017 at 06:52

   Vad glad jag blir :) tack!

 • Reply
  Helén Liljeros
  28 september, 2017 at 18:59

  Hej Annika!
  Bra gröttips? men jag undrar måste man ’alltid’ ha i ett ägg?
  Chiagröten tex tjocknar väl ändå eller? tänker du för smaken eller tänker du för proteinet?
  Tack så länge/ Helén

 • Leave a Reply

  Recipe Rating