Go Back
+ servings
kokosgröt

Chia och kokosgröt

Skriv ut receptet
Portioner 1 port

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda kokosmjölk med frön, olja, salt och kardemumma i en kastrull. Låt sedan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under omrörning tills konsistensen tjocknar något (1-2 minuter).
  • Dra av kastrullen från plattan och knäck i äggen. Blanda väl en med gaffel.
  • Ställ på plattan igen och under omrörning låt snabbt värmas upp igen för äggets skull. Så snart den blivit varm och småkokat så dra av den från plattan igen.
  • Låt gröten sedan stå i kastrullen och tjockna i någon minut eller två före servering. Ha på lock för att behålla värmen. Lägg upp i en skål och servera gärna med bär och nötter. En klick nötsmör på är riktigt gott eller varför inte lite chia-sylt?