Igår rullades det köttbullar på löpande band här hemma. För mig är julskinkan, julosten och köttbullarna julbordets absoluta måsten. Så här till julen så gör jag så klart min lite lyxigare och godare variant av köttbullar och tänkte dela med mig av receptet.

Min bror, som har djur, stod för köttet och det känns extra bra att laga mat när man vet att köttet kommer från  harmoniska djur som gått ute, mått bra och ätit bra. Jag inser att det är en sann lyx att kunna ha tillgång till så här fint kött. Min bror står även för julskinkan till årets julbord och det känns väldigt bra att veta att vår julskinka kommer från en glad gris med knorr och att skinkan är fri från nitrit och andra tillsatser.

clean eating köttbullar jul paleo lchf

Annikas julköttbullar, ca 60-70 st

Finhacka löken och blanda med äggen, senap och kryddorna. Skär baconet i små bitar och rör ner i äggblandningen. Ha sen i färsen och blanda allt. Provstek en köttbulle för att se att kryddningen är tillräckligt.

Rulla sedan köttbullar och fördela på en plåt. Stek i ugnen i ca 10 min i 175 grader. Bryn sedan i en panna med smör eller kokosolja för att ge dem lite stekyta.

clean eating köttbullar jul ekologiskt närodlat paleo

 

clean eating jul köttbullar paleo lchf

3 svar

  1. Pingback: Julen 2015 |

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *