2 In Mättande protein - recept

WRAP MED KYCKLING, PESTO, SOLTORKAD TOMAT & SPENAT

En varm sommardag som denna så vill man ha något att äta som går fort och som är lagom mättande. Jag tycker att wrap’s är helt fantastiska till att slänga ihop a’la ”man tager vad man haver”. Har man bara ägg hemma så kan man snabbt och lätt slängs ihop sin wrap som man sedan kan fylla med det som finns i kylen. Perfekt!

Wrap’en går som sagt att variera i oändlighet och passar till så väl frukost, lunch eller mellanmål. Dessutom är den perfekt för picknicken eller en dag på stranden.

IMG_1719[1]

Innan har jag gjort min wrap (är som en blandning av crepe och omelette) i stekpannan men har inte riktigt känt mig helt nöjd. Det har lätt blivit att den gått sönder och blivit ojämn i kanterna och därför svår att rulla ihop bra. Så idag slog det mig – varför inte testa att göra den i ugn?

Sagt och gjort! En sak är säker – aldrig mer stekpannan för resultatet blev 1000 gånger bättre.

Wrap, lagom till 2 portioner

 • 4 ägg
 • 4 msk grädde (eller mjölk, kokosmjölk osv)
 • 1 tsk fiberhusk
 • lite salt

Knäck äggen och blanda med mixer-stav ihop med grädde/mjölk, husk och salt. Låt stå och svälla några minuter. Du behöver en ugnsform med måtten 20*40 cm. Klä den med bakplåtspapper eller smörj den med smör. Om du inte har en form så kan du vika till bakplåtspapper enligt samma mått och ställa på en plåt eller långpanna. Kanten bör vara minst 3 cm hög på sidorna.

Häll ut äggsmeten i din form och grädde i 175 grader i ca 8-12 minuter. Ta ut och låt svalna en stund innan du tar loss den från pappret och lägger på fyllning.

 

Jag delade sedan wrap’en i två delar som då fick måtten 20*20 cm. Jag bredde först ut ett tunt lager pesto och strödde över 2 bitar hackad soltorkad tomat. Jag hade en bit kycklingfilé över sedan gårdagen som jag skar i tunna bitar och la på. Till sist hackade jag lite färsk spenat och strödde över. Sedan så rullade jag ihop de båda rullarna ganska tight och skar i mindre bitar. Varje rulle blev 3 bitar så 3 bitar per person. Riktigt gott blev det och fyllde väl sin funktion som snabb och enkel sommar-mat.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Klassisk pesto på färsk basilika | Clean Eating By Annika
  18 juli, 2015 at 12:03

  […] ett recept på en wrap med kyckling där jag använde en ”köpe-pesto”, du kan se det här. Det fick mig sugen på att testa att göra en egen […]

 • Reply
  Italien-inspirerad wrap | Clean Eating By Annika
  12 augusti, 2015 at 19:54

  […] först  själva wrap’en enligt receptet som du hittar här (länk). Med den lilla förändring har i några hackade blad av färsk basilika eller ett par […]

 • Leave a Reply