2 In Personligt

Chia-sylt utan konstigheter

Hej på er!

Igår var ju jag och barnen iväg och plockade jordgubbar hos mina föräldrar som jag skrev om i förra inlägget. Det blev en hel del gubbar som landade i magen på oss allihop igår. Jag njöt av en skål med jordgubbar ihop med den sockerfria vaniljkvargen från Lindahls mejeri igår. En klockren kombo! Det kan jag verkligen rekommendera.

IMG_1680[1]

IMG_1686[1]

 

Men en del blev också sylt. Supergod och härlig sylt utan allt trams som i den man köper i butik. Allt som är i är färska jordgubbar, lite vatten och chia-frön. Jag sötade med lite stevia för att göra den mer ”familje-vänlig” och jag lovar, den är verkligen god. Inte god för att vara nyttig, utan alltså riktigt god. På riktigt :)

IMG_1691[1]

IMG_1694[1]

Jag har gjort inlägg förr med receptet och du hittar det här.

Chia-fröna är det som får sylten att gå ihop och tjockna till. Jag hoppas verkligen ni testar och lämna gärna en kommentar eller tagga mig på instagram med era bilder på vilka bär ni använder eller till vad ni äter sylten.

Bara för att man har valt att följa en hälsosam livsstil och välja bort socker och annat i största möjliga mån, så innebär det verkligen inte att han måste missunna sig goda saker eller avstå från saker. Visst är mat föda och bränsle till vår kropp men mat idag handlar också så mycket om njutning och vi förtjänar alla att njuta. Men ingen förtjänar att må dåligt. bli sjuk eller överviktig för att man njuter.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag aldrig har mått så bra och ätit så G O T T som sedan jag gjorde valet att sluta med socker och gluten. Jag är pigg och har mer ork i vardagen än någonsin innan, min mage som jag haft problem med sedan jag var barn är aldrig något problem längre (så länge jag inte slarvar med maten), min hud är bättre än någonsin, naglarna starkare, och vikten tickar stadigt nedåt. Jag känner verkligen inte att jag försakar mig något. Visst krävs det att man läser på en hel del och jag har ju haft två år på mig att komma dit jag är idag. Men om man är villig och beredd att lägga ner den tiden så kommer man bli belönad med en stark, glad och hälsosam kropp. Jag lovar!

kram!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Victoria
  15 juli, 2015 at 17:10

  Ser god ut!
  Hur länge tror du att den håller i kylen?

  • Reply
   admin
   16 juli, 2015 at 20:30

   Jag vet faktiskt inte. Det är ju inga konserveringsmedel i. Jag brukar göra i små små satser så att det hinner ätas upp. Denna gång har jag fryst en burk för att se hur det blir.

  Leave a Reply