0 In Personligt

En härlig sommardag

Hej på er!

Idag hade mannen ett par ärenden att uträtta inne i stan (Göteborg) så efter frukost så packade jag och barnen in oss i bilen och drog ut till mormor på Tjörn. Jag älskar att komma ut dit. Även om det snart är 10 år sedan jag flyttade från ön så kommer jag nog alltid att känna mig som mest hemma där. Varje gång man kör över Tjörnbron så känns det speciellt. Det är något med mixen av landet och havet.

Vi stannade till på vägen ut och köpte med oss en grillad kyckling och lite annat gott att ha till lunch. Jag visste sedan innan att de hade en del produkter från LCHF-klubben men riktigt glatt överraskad blev jag när jag såg att de tagit in deras senaste stora grej, nougatkrämen.

IMG_1671[1]

 

Det var ju inget att snacka om. Var ju så klart tvungen att slå till och köpa med mig en burk med nougatkrämen. Och herre jösses vad god den var!! Den ihop med färska jordgubbar – det var som att dö en smula. Så jäkla fantastisk kombo! Ska även testa med en klick vispad grädde till. Kan verkligen rekommendera den!

IMG_1673[1]

Jag vet att många tycker att den är orimligt dyr och visst den är dyrare än en vanlig burk nutella. Men du slippar all skit som är i den vanliga å andra sidan. Jag betalar hellre lite mer och får bra grejer. Jag brukar tänka att jag vill stötta företag som producerar bra produkter för om ingen köper så kommer de ju självklart att försvinna från marknaden. Vill man att utbudet ska förändras och förbättras så får man vara beredd att betala lite extra, om du frågar mig.

Därefter ut till mamma och direkt ut i jordgubbslandet för att fylla hinkarna som vi hade med oss. Det var mest jag och mamma som plockade och barnen mumsade och åt :) En del ska jag spara som de är och äta under de närmsta dagarna då jag tycker att jordgubbar är absolut godast som de är. Sen så tänkte jag ”koka” lite chia-sylt, frysa in en del så klart men också testa lite nya recept på pajer och kakor och slänga i lite gubbar.

IMG_1680[1]

Det är mest min pappa som odlar och står i. Det är helt fantastiskt att ha den möjligheten att komma ut dit och ”fylla skafferiet”. Idag fick jag med mig utöver jordgubbar så ägg från deras höns, färsk spenat, färska rödbetor samt gurka och tomat från växthuset. Det är verkligen helt fantastiskt!

IMG_1676[1]

 

Vi har med andra ord haft en superhärlig och mysig sommardag och bara mumsat och skrotat runt :) Imorgon drar mannen och Storebror ut och seglar med farfar så då ska jag och Lillasyster ut dit en sväng igen. Mormor ska passa Lillasyster medans jag springer en sväng och sedan när morfar kommer hem från jobbet så väntar middag. Sommaren är verkligen fantastisk!

Vi hörs imorgon! kram på er!

IMG_1679[1]

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply