0 In Annika i media/ Personligt

Höjdpunkterna från 2016

Så här på nyårsafton tänkte jag jag titta tillbaka på året som gått. En nyårskrönika i miniformat. 2016 har varit ett år med toppar och dalar. Ett år som förändrat mycket i mitt liv. Topparna har varit fantastiska och dalarna har för mycket positivt med sig. Jag ser verkligen fram emot 2017 och ikväll vid tolv-slaget kommer jag att välkomna det nya året med ett löjligt stort leende på läpparna. Jag hoppas att få dela även nästa år med er för utan er är Clean Eating by Annika, ingenting och jag är otroligt tacksam för att ni dag efter dag besöker CEA och visar intresse för det jag delar. Tack!

Utbildning till kostrådgivare

I början av februari satte jag mig i skolbänken och inledde något av det roligaste som jag varit med om. Att få nörda ner sig i kost, näringslära, hormoner med mera från tidig morgon till sen eftermiddag och att få umgås med personer som är lika ”konstiga” som en själv. Att inte vara en udda när man plockade fram ett par kokta ägg ur väskan. Det var så himla härligt att umgås med personer som alla hade kokta ägg i sin väska och som alla hade en klick kokosolja i kaffet. Jonas Bergqvist (Paleo Institute) är en så fantastiskt kunnig person och jag njöt av varje minut under utbildningen. Diplomet har en given plats på mitt kontor här hemma och jag ler varje gång jag ser det.

diplom-pi-1

Första omgången av CLEAN28

Efter att jag klarat tentan och var licensierad kostrådgivare, så var det dags för den första omgången av CLEAN28 – ett koncept jag tagit fram för kostrådgivning i grupp. Totalt blev det 7 omgångar under året. Jag är så glad och tacksam för att få människors förtroende att hjälpa dem till bättre hälsa. Under hösten har allt fler tankar väckts hos mig kring hur CLEAN28 kan förbättras. Jag ville bort från känslan av quick fix och kunna erbjuda ett upplägg som grundar långsiktiga hälsoförbättringar. Ur det föddes Hälsosatsningen som är ett upplägg på 12 veckor som drar igång 9 januari. Du hittar all info om Hälsosatsningen HÄR och om du har frågor eller vill hänga på så maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se.

halsosatsningen-profiler-2

Stockholm

I början av sommaren tog jag tåget upp till Stockholm för en fotografering till en artikel för ToppHälsa. Det var en otrolig dag och jag fick träffa två av mina stora förebilder 56-kilo-Åse och Swedish Paleo-Cecilia. En dag jag aldrig glömmer!

jag-cecilia-och-ase

Beslutet

Hösten som varit har varit en kapitel för dig. Det har varit en tung period. Jag har stressat som en galning, känt mig otillräcklig på alla fronter och för lite sömn gjorde att det till slut inte gick längre. En periods sjukskrivning fick mig att ta beslutet som jag inte har ångrat för en sekund – att avsluta mitt jobb som lärare och satsa helhjärtat till 150 % på Clean Eating by Annika. Bloggen och mitt företag är något som är med mig varje dag så egentligen jobbar jag varje dag, men jag ser verkligen fram emot den 9 januari nästa år som är den första ”riktiga” dagen på mitt nya jobb. 

Planer för 2017

Igår var jag inne i stan och hade en fantastisk eftermiddag med Tine (bakom Healthy Clean Lifestyle). Tine är precis som jag kostrådgivare genom Paleo Institute och vi har stora planer för 2017 tillsammans. Hon kontaktade mig tidigare i höst med ett förslag som jag själv funderat på en längre tid. Jag kan inte berätta riktigt än vad det handlar om men jag kan avslöja så mycket att det kommer att bli riktigt riktigt kul och jag hoppas att ni kommer att gilla det också.

halsohormoner-2

halsohormoner-3

Vad tar du med dig från 2016? Vad minns du? Vad är dina förhoppningar och mål inför 2017? Dela gärna med dig i kommentarerna! Det är så kul att få ta del av era tankar och kommentarer!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply