0 In Glutenfria bröd

Gott formbröd till sommarens frukostar

God morgon!

Ni som läste mina inlägg igår vet att bröd-bak stod på planeringen och jag utlovade återkoppling på kvällen. Det glömdes dock totalt bort i allt jordgubbs-rensande så det får bli ett utlåtande idag istället ;)

Jag har i flera dagar varit sugen på ett gott och saftigt bröd att njuta av till frukostkaffet och efter lite googlande så hittade jag ett lovande recept hos Baka Sockerfritt. Jag utgick från hennes recept men gjorde min egna variant och det blev riktigt lyckat faktiskt. Dessutom har jag flera ideér om hur receptet kan varieras så det kommer bakas fler gånger här hemma.

IMG_1594[1]

Saftigt fröbröd i form

 • 4 stora ägg
 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 1,5 dl solrosfrö
 • 1 dl pumpafrö
 • 0,5 dl sesamfrö
 • 0,5 dl riven kokos
 • 0.5 dl hela linfrö
 • 0,5 dl chiafrö
 • 0,5 dl vatten
 • 2 msk olja
 • 1,5 msk fiberhusk
 • 1 tsk salt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser. Rör ner ägg, olja och vatten. Klä en bröd form eller smöra  och fördela i degen. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.

 IMG_1607[1]

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply