1 In Glutenfria bröd

Recept: lchf mandelfrallor

God förmiddag på er!

Idag väcktes jag tidigt av att lillasyster kände att hon hade sovit klart tidigare än vanligt. Hon brukar sova till runt halv 7 men idag började hon jollra och hålla låda redan runt 5. Snark! Men hon somnade om i 30 min så mamma fick ligga och dra sig lite. Men det var faktiskt riktigt skönt att komma upp lite tidigare än vanligt. Vi han göra allt utan stress här hemma på morgonen och innan vi rullade vagn upp mot förskolan med storebror, så var en tvätt tvättad, sängarna bäddade och alla mätta och nöjda. Efter att vi lämnat storebror så tog jag och lillasyster en promenad. 60 minuter för oss båda att samla energi – lillasyster genom sömn och jag genom frisk luft och att få upp pulsen.

När vi kom hem så googlade jag lite olika recept på frallor och gjorde min egna variant. Riktigt nöjd med resultatet!

Mandelfrallor, ca 6 st

 • 100 gr smör
 • 5 ägg
 • salt
 • 1,5 dl mandelmjöl
 • 1 dl kokosmjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • Flagad mandel

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa under tiden ägg och en nypa salt pösigt (ca 5 min med elvisp). Vispa sedan ner det smälta smöret. Blanda det torra i en bunke och rör sedan ner successivt i äggsmeten. Låt svälla i 5 min. Smöra 6 formar i en muffinsplåt och fördela smeten. Strö över lite flagad mandel. In i ugnen i ca 15-20 min, eller tills de är torra i mitten och har fin färg.

Innehåll per fralla: 299 kcal, 3 gr kolhydrater, 10,5 gr protein, 27 gr fett

IMG_3546[1]

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  tessfriis
  12 november, 2014 at 13:06

  Låter gott!

 • Leave a Reply