Idag är jag sjuk och hemma från jobbet. En lite seg höstdag och jag går runt i raggsockor och myskläder här hemma. En kopp varmt te. Lite levande ljus. Tv’n på i bakgrunden. En slö dag helt enkelt. Precis vad jag behöver just nu.

sjukstuga-2

sjukstuga-1

Dagens lunch blev en god omelett med feta och avokado. Omelett är min absoluta favorit när det inte finns någon lunch-låda eller middags-rester. Funkar perfekt som både frukost, lunch och middag och kan fyllas med vad man är sugen på och har hemma. Ni som följer mig vet hur mycket jag älskar ägg. Ett perfekt livsmedel! Fullproppat av mättande protein, nyttigt fett och mängder av vitaminer och mineraler. Här har jag listat fem anledningar till att äta ägg. 

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-2

Omelett med feta och avokado

  • 2 ägg
  • 2 msk valfri mjölk (jag brukar ta fullfet kokosmjölk)
  • smör eller kokosolja till stekning
  • 1 avokado
  • feta ost
  • ev färsk persilja att strö över
  • salt

Vispa ihop ägg med mjölken. Ha i en nypa salt. Smält fettet i en panna och ha i äggsmeten. Stek på medelvärme. När ytan börjar stelna så strör du över avokado och den smulade feta osten. Låt gå en stund till i pannan. Vik sedan över till en halvmåne. Lägg på en tallrik och strö gärna över lite hackad persilja.

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-1

omelett-feta-avokado-clean-eating-foto-annika-malm-3