3 In Mina kurser

Mitt kostprogram CLEAN28

I våras skapade jag ett kostprogram som jag kallar för CLEAN28. Det är ett kostupplägg där jag arbetar med kunder och hjälper dem göra hälsosamma och näringsrika matval. Jag har hittills kört 5 omgångar och det är lika kul varje gång att få följa deltagarna! Gruppen jag har just nu är riktigt aktiva i vår gemensamma Facebook-grupp och det är jättekul att få ta del av deras matbilder och funderingar där. Nästa omgång drar igång 17 oktober och det finns några plaster kvar. Därför tänkte jag berätta lite om upplägget här i fall du är sugen på att hänga på.

clean28-rektangel

Vad är CLEAN28?

Det är ett kostupplägg där jag ger kostråd och coachar dig under 4 veckor. CLEAN28 har visat sig fungera bättre än jag någonsin vågats hoppas på. Många deltagare har gått ner 3-4 kg under de här veckorna samtidigt som de upplever att de fått mer energi i vardagen, hjälp med eksem, kraftigt minskat sötsug och bättre kontroll över sin hunger. Kosten individ-anpassas för att passa varje deltagare i syfte att balansera kroppens hormoner, stärka och läka den för att få de resultat eller nå de mål som vi vill. 

svartkål

För vem passar CLEAN28?

Vem mår inte bra av 4 veckor med en ren, näringsrik och läkande kost?  CLEAN28 passar alla. Alla kan delta och alla kommer att må gott av att unna kroppen de här veckorna med en riktig hälsoboost. Här är några av de hälsoproblem som CLEAN28 hjälper till att läka eller lindra:

 • Låg energi, trötthet
 • Värkande och stela leder
 • Kroppsvikt i obalans
 • Förstoppning
 • IBS
 • Andra problem med mage/tarm så som tarmflora, läckande tarm och uppsvälldhet
 • Hormonrubbningar så som oregelbunden menstration
 • Humörsväningar
 • Sötsug
 • Sömnproblem
 • Muskelvärk
 • Hudproblem som eksem
 • Sprött och livlöst hår
 • Nagelproblem
 • Huvudvärk
 • Sköldkörtelproblem
 • Koncentrationssvårigheter
 • Ångest, depression
 • Extrem trötthet och utmattning
 • Stress
 • PCOS och andra fertilitetsproblem

Har man lättare problem brukar 4 veckor räcka. Har man haft problem under längre tid så ska man vara inställd på att det kommer att ta tid. Men CLEAN28 är en bra motivationsboost och steg i rätt riktning. En kund som jag har arbetat med sökte till mig första gången för att hon hade hört att lchf/paleo kunde läka hennes autoimmuna sjukdom som gjorde att hon inte hade något hår. Nu efter ett stort arbete på egen hand och två omgångar av CLEAN28 (steg 1 och steg 2) så har hennes hår kommit tillbaka. Hur fantastiskt är inte det? 

Vad får man i CLEAN28?

CLEAN28 är ett program där vi arbetar i grupp samtidigt som jag er individuella kostråd. Alla deltagare får individanpassade råd kring kost och hälsa. Alla deltagare får en individanpassad hälsoplan innan start. Under de 4 veckorna möts vi alla i en sluten grupp på Facebook där vi peppar och stöttar varandra. Jag är närvarande i gruppen och svarar på mer generella frågor och funderingar, tipsar om recept med mera. Alla deltagare får innan start ett omfattande material som bland annat innehåller:

 • Recepthäfte med över  50 recept
 • Kosthäfte men grunderna inom näringslära och tankarna bakom kosten

Varje måndag får alla deltager också ett utskick med tips, recept och mentala övningar. Varje vecka har man även möjlighet att maila mig och ställa frågor enskilt som man inte vill lyfta i gruppen.

bärskål

Vilken typ av kost äter vi i CLEAN28?

Grunden är lågkolhydratkost eller lchf. Detta anpassas sedan efter individens behov. Handlar det till exempel om hormonella rubbningar så rekommenderar jag mejerifri lchf. Är man stressad så råder jag att äta lite mer bra kolhydrater så som rotfrukter, lite ris, frukt och så vidare. Vi äter mycket grönsaker! Bra fetter från oljor, nötter, avokado, oliver med mera. Protein från kött av bra kvalitet, rena mejeriprodukter med mera. Det är ingen problem att äta vegetariskt under CLEAN28.

Vad är unikt med CLEAN28?

Fokus på råvårar av bra kvalitet är grunden i hela CLEAN28 samt att lära sig att tyda sin hunger på ett naturligt sätt. I många kostrådgivningsupplägg så fokuseras bara på kalorier in och kalorier ut. Vi räknar inte kalorier. Jag lär er ett sätt att uppskatta mängden mat ni ska äta och genom att äta ren mat så kommer era kroppar naturligt att berätta för er när de behöver mer energi.

Mixen av det individuella och gruppdynamiken är fantastisk! Man är aldrig ensam. Gruppen finns alltid där. Att delta i en gemenskap är en enorm tillgång till pepp, motivation och inspiration. 

Så vad är unikt med CLEAN28?

 • Fokus på kvalitet och rena råvaror som läker och balanserar våra kroppar
 • Vi räknar inte kalorier
 • Vi lär oss att på ett naturligt sätt ge våra kroppar rätt mängd näring
 • De individanpassade råden. Alla deltagare får inte bara ett och samma upplägg utan jag utgår från start från dig och dina behov.
 • Mixen av enskild kostrådgivning och gruppgemenskapen

Vad säger tidigare deltagare?

Här är ord från deltager som gick CLEAN28 i våras:

 • Jag gick ner ca 4 kg. Mitt sötsug försvann. Jag är jätteglad och tacksam över denna grupp och satsning på mig själv.
 • Mitt mål med clean28 var få ordning på sötsuget och få en lugnare mage efter utmattningsdepression. Har jag lyckats? Ja, för första gången i mitt 37-åriga liv ser jag ett ljus. Tidigare försök att få ner godisintaget har alltid slutat i hetsätning.Ett plus de här veckorna är -2,8 kg på vågen vardera 3 cm låret och stussen. Tack Annika för att du har gett mig hopp!
 • Minus 2,7 på vågen, 3 cm i midjan och 2 cm runt låret. Grymt nöjd med resultatet, vågade inte riktigt tro på att min stackars kropp skulle våga släppa något alls efter allt bantande genom åren. Andra hälsovinster som att jag inte haft ont i magen på 4 v, bättre hud och framför allt att jag är så mycket piggare får mig absolut att vilja fortsätta med den här kosten. Stort tack Annika!
 • Här kan du läsa ett blogginlägg av träningsbloggaren Camilla om hennes tankar efter CLEAN28.

Detta har sagt av deltagare som jag arbetar med just nu:

 • Det var länge sedan jag kände mig så pigg och ostressad!
 • Härliga känsla å så otroligt motiverande när man redan efter knappt två veckor känner att byxorna sitter lite skönare!
 • Är så stolt över mig själv! Var på konferens från fredag lunch till söndag middag, så ni kan tänka er att det var en hel del måltider och fikapauser under dessa dygn. För ett tag sen hade jag inte kunnat låta bli att ”bara ta en kanelbulle” eller för den delen ha en stor godispåsen med mig i väskan. Men icke denna gång. De flesta måltider var förvisso buffé, vilket ju underlättar enormt, men inte en pasta penne eller en brödbit slank ner. Cannellonin rullades ut och innehållet slukades, pannacottan gavs bort och alla kaffetillbehör byttes ut till era förslag förra veckan. (Tusen tack för hjälpen!) Det kändes inte alls som att jag gick miste om något, utan stärkte mig om något. Precis det jag ville ha ut av dessa veckor har redan börjat visa sig, d v s att hitta ett nytt sätt att se på mat.


Vad kostar 4 veckor med CLEAN28?

Priset för 4 veckor är 899 kr. Det är ett mycket lågt pris för denna form av rådgivning. När råd ska individanpassas och när det handlar om enskild rådgivning så går priserna alltid upp just för att det tar tid att arbeta med personer en och en. Men eftersom jag blandar det enskilda med gruppen så kan jag hålla priserna nere. Enskild rådgivning med mig kostar annars mer än det dubbla.

När är nästa omgång av CLEAN28?

Nästa omgång drar igång 17 oktober. Det finns några plaster kvar så du kan hänga på om du är sugen. Är du intresserad, eller har frågor, så maila mig på annika@cleaneatingbyannika.se så svara jag så snart jag kan. Om du lider av något av de problem jag skrev ovan så hade det varit så kul att få arbeta med dig och hjälpa dig till ökat välmående och bättre livskvalitet!

Några av veckans matval.

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Christina wikander
  9 oktober, 2016 at 14:16

  Hej! Skickade ett långt mail till dig, men fick tillbaka att adressen inte hittades?? Är intresserad av kursen. Men har lagt flera tusen på tabletter o kurer. Så är skeptisk! Har övervikt 10 kg, muskelreumatism o är så stel.
  MVH christina

 • Reply
  Emma Hällbacka
  13 oktober, 2016 at 20:26

  Jag tycker det låter som ett toppenkoncept! Får jag in lite mer pengar så kanske jag hoppar på nästa gång :D

  • Reply
   admin
   14 oktober, 2016 at 10:20

   Kul :)

  Leave a Reply