0 In Personligt

CEA julkalender 2015 – lucka 23

God morgon vänner!

Dan före dopparedan är här! Min 5åring här hemma har väntat som en tok på den här dagen och mer eller mindre räknar ner timmar tills julafton är här. Jag minns själv det där pirret och den speciella känslan som julen innebar och det är verkligen en sann gåva att få uppleva den igen genom mina barn. Barnens julglädje är så äkta på nåt sätt. Vi vuxna tycker så mycket och har åsikter om hur allt ska vara. Vi är många som går runt där ute och mår dåligt de här dagarna för att man inte kan göra alla syskon, släktingar och vänner till lags. Jag önskar att vi vuxna kunde vara mer som barnen och inte göra allt så komplicerat för varandra.


151222klägranen

Dagens lucka består av lite tankar som jag vill skicka med er så här när julen står för dörren.

Lucka 23: Stanna upp och njut

Nu är det alldeles strax här. Dagen som vi har planerat och förberett inför i flera veckors tid. Vi vuxna har haft händerna minst sagt fulla de senaste veckorna. Julklappar ska köpas, köttbullar rullas, julskinka köpas, pepparkakor bakas, julgardiner strykas, huset städas, och mitt upp i allt det här så ska vi även lyckas få till någon slags julkänsla. Jag tror ni är många som håller med mig om att det inte är helt lätt.

Det är inte bara rent praktiska saker som matlagning och klappar som ska lösas. Det är även mycket kring det sociala. Var ska vi fira? Med vilka? Och hur? Idag är de flesta familjekonstellationer ganska brokiga och slingriga och man kan lätt slå knut på sig själv när man (som man gör) försöker vara alla till lags. Jag har mer och mer insett att det går inte att göra alla helt nöjda, i alla fall inte om man själv inte vill krascha in i väggen på kuppen. Vad är viktigt för dig och dina kära? Utgå därifrån och håll på det, så får det andra lösa sig på det ena eller andra sättet.

jul clean eating mindful

För mig brukar december vara en enda långt stressigt kaos. Betyg som ska sättas på eleverna som jag undervisar, terminen knytas ihop samtidigt som allt ska fixas på hemmafronten. Det brukar sluta på samma sätt varje år. Nämligen att i soffan framför tv’n på kvällen den 23, då går det upp för mig att imorgon är det faktiskt julafton. Jag tror inte jag är ensam om den känslan.

Därför vill jag skicka med er detta – att när ni sitter i soffan där imorgon, så låt julen och känslorna komma. Var i ögonblicket och njut. Inte hunnit koka knäcken eller stryka duken? Strunta i allt det där. Bara sup in ögonblicket och känslan. Tänk då efter, vad är viktigt för just dig den här julen? Fokusera på det och sätt det först. Resten löser sig, jag lovar!

 

Om du vill så lämna gärna en kommentar och skriv ett par rader om hur du kommer att fira din jul. Det gör mig så glad när ni delar med er! Vad är det som är viktigt för dig den här julen?

clean eating julens smaker

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply