Pepparkaksbollar – ett recept på riktigt (riktigt!) goda bollar med smak av pepparkaka. Barnen här hemma älskar dem och tycker att de påminner om pepparkaksdeg. Vill du dem helt mejerifria (innehåller smör) så rekommenderar jag att istället använda kokosolja, ghee och lite nötsmör på till exempel mandel eller hasselnötter. 

Pepparkaksbollar, ca 15 st

Du behöver:

Gör så här:

  1. Lägg allt i en bunke och blanda ihop till en deg med händerna. Om den blir för torr så ha i lite mer kokosolja eller vatten. Blir den för blöt så ha i mer kokosmjöl.
  2. Forma bollar och rulla i till exempel riven kokos eller hackade nötter.

pepparkaksbollar-1

Andra juliga recept

Förra julen la jag upp flera goda recept kring jul. Här nedanför hittar du länkar till dem. Jag tycker att det är kul att titta tillbaka på äldre inlägg och recept och se hur bloggen har utvecklats. Tror minsann att det är dags att ta nya kort till en del av recepten…

Hörrni, snart är det jul…

3 svar

  1. De här bollarna måste jag prova att göra. Ser jättegoda ut. Tål dock inte mandelmjöl, med hur mycket ska jag öka kokosmjölet? Tack för en jättefin blogg! Hälsningar Susanne

  2. WOW! Pepparkaksdeg som är ”tillåten” att äta! Kommer bli en favorit i vinter och tänker bjuda min icke LCHF-ätande familj på dessa i jul när de kommer!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *