Jag tänkte höra dig om vilka julfavoriter är? Vad är ”måsten” för dig? Jag är så sugen på att testa och få ihop nya goda julrecept att dela med mig av här. Därför vill jag veta mer om vad just du gillar. Det skulle göra mig jätteglad om du lämnade en kommentar och skriver ner några av dina favoriter så här när julen närmar sig. Extra kul hade varit om du tipsade om mat eller bakat som du verkligen gillar men som innehåller vetemjöl och vitt socker. Då kan jag ju försöka få fram bättre alternativ till dina gamla favoriter. Lite som att både ha kakan och äta den ;)

Vad ”måste” du ha till jul?

  • Vad gillar du att fika på till första advent?
  • Vad ska finnas bland julgodiset?
  • Vilka rätter är ett måste på julbordet?

Dina tips kommer ge mig inspiration till att experimentera i köket. Och förhoppningsvis kan jag ge dig lite nya goda recept som tack för hjälpen.

Vilka recept saknar du glutenfria, lchf och/eller paleo-varianter av?

julbilder-2

Mina jul-favoriter

Om jag tänker tillbaka på mina jular från tiden innan jag kom fram till min överkänslighet mot gluten och hur socker påverkar mig och mitt ät-beteende, så har jag flera riktiga favoriter. Till advent så är det ju så klart de hemmabakade pepparkakorna och med några knäck till. Lusse-katt och must till lucia. Gottegris som man är så var ju julgodiset en stor favorit. Jag njöt av marsipan, nötter, choklad, kola – gud så mycket gott det finns. På julbordet är favoriterna skinkan, köttbullarna, ost, vörtbröd och ”Tjörn-kaga” (bröd som påminner om Hönökaka och som bakas i öppen spis över eld). När jag växte upp så hade min mamma alltid annandags-kaffe för den närmsta släkten och då dukades upp med mängder av goda kakor. Min favorit var drömmar och struvor. Flera av recepten ovan har jag redan hittat nya recept utan gluten och socker men flera är kvar. Näst på tur att förhoppningsvis få fram står ”Tjörn-kaga” och drömmarna. Hoppas jag kan dela med mig av nya goda recept här framöver :)

julbilder-6