0 In Övriga recept

Chiaägg – enkelt sätt att ersätta och byta ut ägg

Har du hört talas om chia-ägg? Det är ett enkelt sätt att ersätta ägg i mat och bakning om du inte vill eller kan äta vanliga ägg. Dessutom supersmidigt att göra. Chiafrön innehåller också bra fiber för magen och vegetabiliskt omega-3.

Chiaägg funkar i det mesta där vanlig ägg ingår. Bröd, våfflor, kakor och så vidare. Skulle tro att det mesta utom kanske maränger funkar finfint att göra med chiaägg.

chiaägg

glutenfritt bröd med kikärtor och morot

Receptet nedan ger ett chiaägg vilket motsvarar ett vanligt ägg. Står det att du ska ha två ägg i ditt recept, så dubblar du bara mängden. Är du med?

Du kan använda frön hela eller så kan du mixa dem till ett mjöl om du vill ha det mer slätt och inte så knastrigt och fröigt. Personligen använder jag ljusa frön om jag vill mixa till mjöl först. Blir en sån tråkig grå gegga annars. Resultatet blir helt enkelt finare med ljusa frön om du vill mixa.

Chiaägg – enkelt sätt att ersätta och byta ut ägg

Du behöver:

  • 1 msk chiafrön (svarta eller vita)
  • 3 msk kallt vatten

Gör så här:

  1. Blanda dina frön (hela eller mixade) med vattnet.
  2. Låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  3. Sedan rör du bara ner det i din smet och det kommer att hålla ihop allt som ett ägg hade gjort.

chiaägg

Jag hoppas du gillade receptet och kommer att få användning av det. Om du är sugen på mer recept-inspiration, så missa inte min recept-samling. Du hittar receptsamlingen högst upp i menyn på sidan om du läser via dator. Om du läser via din telefon, så klickar du bara på de tre små strecken högst upp i ena hörnet så öppnas menyn. Där hittar du ”Min receptsamling – clean eating”.

clean eating by annika

 

 

Följ mig på Instagram för daglig inspiration till god och enkel mat 
Gilla mig på Facebook för att fylla flödet med recepttips
Prenumerera på min youtube-kanal för mina enkla filmrecept
Följ mig på Bloglovin’ för att spara recept och inte missa nya inlägg

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply