1 In Övriga recept

Hampadryck – vegetabilisk mjölk på hampafrö

banner annonslänk bodystore

Hampadryck är ett vegetabiliskt alternativ till mjölk. Det är enkelt att göra och blir en lite fluffig, krämig dryck med lite nötig smak. Allt du behöver är hampafrö, vatten och lite salt. Sedan kan du smaksätta drycken på olika sätt om du vill. Jag delar några tips längre ner i inlägget.

hampamjölk

Hampadryck – vegetabilisk mjölk på hampafrö

Hampafrö är ett näringsrikt frö som bland annat innehåller hälsosamma fetter och vegetabiliskt protein. Vill du veta mer om hampafrö så läs gärna mitt inlägg Hampafrö – rikt på vegetabiliskt protein och hälsosamma fetter. Det är gott i granola och bröd men det passar även utmärkt som panering till fisk, kyckling eller tofu. Jag beställer mina frön från Bodystore som har ett brett utbud, snabba leveranser och bra priser.

hampafrö

Jag använder en nötmjölksduk från Renee Voltaire när jag gör egen vegetabilisk mjölk. Den är köpt hos Bodystore för ett par år sedan men ser att den är slut i deras utbud just nu. Om du inte har en sådan påse, så funkar en ren handduk eller bomullstyg bra när du ska sila.

hampamjölk

Hampadryck – vegetabilisk mjölk

Skriv ut receptet
Förberedelser 1 min
Tillagningstid 1 min
Portioner 1 liter

Ingredienser

Instruktioner

 • Lägg allt i en mixer.
 • Mixa tills slätt. Ca 30 sekunder
 • Sila genom en nötmjölksduk eller bomullstyg. Massan som blir över passar utmärkt att blanda ner i deg till bröd.
 • Häll upp på ren flaska.

Tips på smaksättning för vegetabilisk mjölk

Receptet ovanför ger en bra bas som du sedan kan smaksätta om du vill. Här är några förslag från mig:

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Cibdol
  15 december, 2020 at 10:13

  5 stars
  Mycket trevligt att se att cannabisväxten i allt högre grad används för goda ändamål. Jag är väldigt nyfiken på framtiden!

 • Leave a Reply

  Recipe Rating