Sellerijuice är något jag varit nyfiken på länge. Allt fler skriver och snackar om det och hur det har gjort under för allt från huden till ökat fokus. Och selleri är ju en fantastisk källa till näring och vitaminer. Selleri har en läkande effekt på kroppen och all dess näring hjälper dig att hålla dig pigg och frisk.

Jag har ingen egen juicepress men lånade hem mamma och pappas härom helgen för att testa lite nya recept. Först ut blev denna gröna skönhet. Visst är färgen heeelt fantastisk?! Man känner sig ju piggare och friskare bara av att se den eller hur?

En sak kan vi nog enas om redan nu – sellerijuice dricker man inte för att det är, eller smakar gott. Selleri har ju trots allt en ganska säregen smak. Nej, denna shot sveper du snabbt för att den gör så gott för kroppen på insidan.

Hälsoshot med selleri, lime och ingefära

Jag föredrar att dricka det som en shot. Skulle säga själv att jag nog hade haft svårt att dricka ett helt glas. Receptet ger ca 3 dl juice. Håller i kylen i 3-5 dagar. Ett tips är att frysa in i som isbitar och ta fram allt eftersom.

Du behöver:

  • 1 litet äpple
  • 0,5 lime
  • 6 selleristjälkar
  • ca 5 cm ingefära

Gör så här:

Pressa allt i en juicepress och häll upp på en ren flaska.

Fördelen med en juicepress är att du får en klar fin juice. Nackdelen är att du går miste om fibrerna som silas bort. Vill du behålla fibrerna så använd istället en vanlig blender. Du får då dock en lite tjockare juice.

annika malm