0 In Sötsaker - recept

Ingefärsbollar med yaconsirap – raw, paleo, vegan

banner annonslänk bodystore

Ingefärsbollar sötade med yaconsirap – ett riktigt gott recept att testa i helgen. Jag älskar verkligen ingefära. Tycker smaken är så god och fräsch. Gör ju gott för kroppen också.

I det här receptet har jag utgått från min sockerfria nutella, eller hasselnötskräm, som bas. Om du inte har det hemma så kan du använda en 50/50 mix av dadlar och yaconsirap. Ha då gärna i någon extra matsked kakao också. Tänk på att använda raw kakao då ”vanlig” kakao är så hårt processad att den förlorat sin näring.

Yaconsirap? Vad är det?

Yaconsirap är en av mina senaste favoriter. Det är en sirap som utvinns ur yaconroten. Du kan lära mer om yaconsirap i mitt inlägg Yaconsirap, allt du behöver veta. Men kort sammanfattat så är det en sirap som har en lite dovare och mörkare sötma och som inte påverkar blodsockret. Att det inte påverkar blodsockret har att göra med dess fibersammansättning. Men som sagt, läs gärna mer i inlägget ovan.

Jag köper min yaconsirap hos Bodystore. Hos Bodystore får du 20 % rabatt med koden NYSTART20 till och med söndag 3 februari 2019.

yaconsirap antiinflammatorisk

Ingefärsbollar med yaconsirap – raw, paleo, vegan

Du behöver:

  • 4 dadlar
  • 1 dl sockerfri hasselnötskräm
  • 1 msk havregryn (kan bytas ut mot hampafrö)
  • 1 nypa salt
  • 2 msk hampafrö (kan bytas ut mot mer havregryn)
  • 2 cm riven ingefära
  • Kakao, chiafrö, kokos eller annat att ev rulla bollarna i

Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare. Rulla sedan bollar. Det kan bli lite enklare att forma fina bollar med lite blötlagda händer.

Förvara i kylen i upp till en vecka. Går även utmärkt att frysa.

ingefärabollar raw paleo
annika malm

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply