2 In Mättande protein - recept

Pulled chicken med indiska smaker

Kyckling är något som jag tillagar flera gånger i veckan. För att inte trötta är variation viktigt. Jag älskar grytor och har börjat experimentera allt mer med olika recept och smaker. Blir så gott när en gryta får stå och riktigt gotta till sig med massa smaker. Det här receptet är en variant av pilled chicken med indiska vibbar.

Pulled chicken med indiska smaker

Jag väljer att göra den på en hel kyckling som jag först kokar riktigt mör. Jag tycker att hel kyckling har så mycket mer smak och när den kokas så blir den härligt saftig. Dessutom sparar du mycket pengar på att använda hel kyckling istället för filé.  Jag använder alltid svensk kyckling så jag vill undvika antibiotika i köttet samt att jag vet att svenska höns lever under mycket bättre förhållande än i många andra länder.

pulled chicken

pulled chicken

Jag använder garam masala i receptet. Det är en indisk kryddblandning som vanligen består av svartpeppar, kardemumma, gurkmeja, kryddnejlika, kanel, bockhornsklöver, fänkål, senapsfrön, muskot, vitlök, chili och ibland även saffran. Riktigt goda smaker och passar perfekt i en gryta som denna.

[mpprecipe-recipe:7]Om du gillar grytor med mycket smak så tycker jag absolut att du ska testa det här receptet. Om du gör det, lämna gärna en kommentar och berätta vad du tyckte :)

clean eating by annika

 

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sandra
  26 september, 2017 at 10:05

  Tack så mycket för detta recept! Måste provas! =) Har letat så otroligt länge efter detta bland recept men aldrig lyckats hitta något som jag kan äta. Tusen tack!

  • Reply
   admin
   3 oktober, 2017 at 11:09

   Tack för din kommentar :)

  Leave a Reply