Lunch & middag

Vegansk pytt på tempeh med blomkål, svartkål och morot

Läste du mitt inlägg om tempeh förra veckan? Ett vegetabiliskt protein baserad på ärtor. Om du inte läst det så hittar du det via länken nedanför.

Tempeh – veganskt protein & fermenterade bönor

Om du är intresserad av vegetarisk matlagning så läs gärna även mitt inlägg Bra källor till vegetabiliskt protein.

Tempeh

Idag är det dags för ett recept där just tempeh spelar huvudrollen. En slags pytt full av härliga näringsrika grönsaker.

tempeh

Vegansk pytt på tempeh med blomkål, svartkål och morot

Jag vet inte om pytt är rätt ord för att beskriva rätten. Men gryta känns inte helt rätt heller. Det är ett mellanting mellan pytt och gryta kan man säga. Kalla det vad du vill, men gott är det.

Receptet är lagom för 2 portioner.

Du behöver:

  • 125 gr tempeh
  • Kokosolja
  • 1 dl blomkålsris
  • 1 liten röd lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl riven morot
  • 2 blad svartkål
  • 1 dl tomatssalsa
  • Salt & peppar

Gör så här:

  1. Skär tempeh i tärningar.
  2. Finhacka rödlök och vitlök.
  3. Smält lite olja i en panna.
  4. Fräs sedan löken tills den är glansig. Tillsätt tempeh och fräs i ett par minuter.
  5. Tillsätt blomkålsris, riven morot och svartkålen i bitar.
  6. Blanda runt och fräs i ett par minuter till.
  7. Häll över salsan. Blanda runt. Smaka av och tillsätt ev salt och peppar.
  8. Låt småputtra i ett par minuter.
  9. Servera.
tempeh
annika malm

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar