Annika tipsar/ Annikas antiinflammatoriska kostråd

Tempeh – veganskt protein & fermenterade bönor

Har du hört talas om tempeh? Det är ett vegetabiliskt protein som är baserat på bönor. Ofta sojabönor men finns även på till exempel gröna bönor.

Lästips!

Bra källor till vegetabiliskt protein

tempeh
vegetabiliska-proteinkällor

Tempeh – veganskt protein & fermenterade bönor

Tempeh kommer ursprungligen från Indonesien och där görs den av fermenterade (=kontrollerad jäsning som tar fram hälsosamma bakterier som stärker vår tarmflora). I själva tempeh-produkten så hålls bönorna samman av ett slags mögelsvampmycel.

Det går att göra tempeh med andra bönor än soja och den på mina bilder är gjord på gröna bönor. Det går att göra tempeh själv hemma men det har jag själv inte gett mig på (än).

Tempeh

Tempeh har en fast konsistens och en tydlig struktur av bönorna. En lite nötig smak. Kräver smaksättning och kryddning enligt mig. Du kan tillaga tempeh på flera sätt som stekning, ugnsbaka, fritera och ha i grytor.

Tips på vegetariska och vegansk middagar

Lite recepttips är väl aldrig fel, eller hur?

veganskt soppa butternut utan mjölk

Har du testat? Hur brukar du använda den? Dela gärna med dig i kommentarerna.

annika malm

Nyhetsbrev

Annat som kan intressera

Inga kommentarer

Lämna ett svar