0
Lunch & middag

Vegansk currygryta med kikärtor

Vegansk currygryta med kikärtor – enkel vardagsmat som alltid funkar. Går snabbt att laga och även gott i matlådan. Gissar att det är fler än jag som vill ha in mer vegetariskt på menyn i höst, eller hur?

Vegansk currygryta med kikärtor

Vegansk currygryta med kikärtor, 4 portioner

Vegansk currygryta med kikärtor

Du behöver:

  • 1 gul lök (eko)
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • Kokosolja
  • 450 gr avrunna kikärtor
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 msk eko lantbuljong från Renee Voltaire
  • 1 tsk garam masala
  • 2 tsk curry
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 röd paprika
  • 1 stor tomat
  • 1 lime
  • Färsk koriander

Gör så här:

  • Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs glansigt och mjuk i olja i en gryta. Tillsätt curry och rör runt. Se till att det inte bränns.
  • Skär paprikan i bitar och fräs med löken.
  • Tillsätt de avrunna och sköljda kikärtor. Häll över kokosmjölken och tillsätt övriga kryddor.
  • Låt koka upp. Sänk sedan värmen.
  • Tillsätt tomaten i bitar.
  • Smaka av med lite och ev mer kryddor.
  • Servera med ris, blomkålsris, mathavre eller quinoa. Toppa med färsk koriander.
annika malm

Leave a Reply