0 In Mättande protein - recept

SESAMPANERAD TORSK MED SKAGENSÅS

I början när jag la om min kost så körde vi mest på kokt eller ugnsstekt fisk. Jag undvek att steka för jag visst helt enkelt inte vad jag skulle panera i fisken med istället för mjöl. Jag stötte på flera recept där man panerade i mandelmjöl men eftersom Henrik är nötallergiker så var det inget alternativ. Men så en dag fick jag idén att testa att panera i sesamfrö och det blev riktigt gott! Fisken får den där goda smörstekta smaken men också en krispig och lite nötig smak från fröna.

Sesampanerad torsk med skagensås, 4 port

  • 4 torskfiléer
  • 1-2 ägg
  • ca 2 dl skalade sesamfrö
  • smör att steka i
  • salt och peppar

Låt fisken tina först om den är fryst. Vispa upp ägg(en) i en liten skål och häll upp sesamfröna i en djup tallrik. Vänd först den tinade fisken i ägget och därefter i sesamfröna så att den blir täckt av frö. Smält smör i en stekpanna och när det slutat fräsa så lägger du i fisken. Stek på medelvärme tills genomstekt. Salta och peppra.

Servera med skagensåsen som du hittar receptet på här och valfri grönsaker.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply