Go Back
+ servings
mellanmålsmuffins_äpple

Glutenfria mellanmålsmuffins

Skriv ut receptet
Portioner 8 st
Kalorier 140

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  • Smörj en muffinsplåt med smält kokosolja om du inte använder pappersformar.
  • Mixa havregrynen till fint mjöl om du inte använder havremjöl
  • Tillsätt resterande torra ingredienser tillsammans med de mixade havregrynen.
  • Riv äpplet på ett grovt rivjärn.
  • Mixa ägg, banan, turkisk yoghurt och rapsolja.
  • Blanda samman alla ingredienser och fördela smeten jämnt i 8 stabila muffinsformar.
  • Grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter. Låt svalna en aningen innan du äter.
  • Muffisarna som blir över förvaras i frysen för att inte bli torra eller i kylskåp i 2-3 dagar.

Näringsinnehåll

Serving: 1st | Kalorier: 140kcal | Carbohydrates: 21.5g | Protein: 4.5g | Fat: 4g