Go Back
+ servings
glutenfri saffranskaka

Glutenfri saffranskaka utan vitt socker

Skriv ut receptet
Förberedelser 10 minuter
Portioner 14 bitar
Kalorier 66

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 1 dl björksocker
  • 1 dl glutenfritt havremjöl
  • 1 dl rismjöl
  • 1 krm kardemumma
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 dl naturell yoghurt eller kvarg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st banan

Instruktioner

  • Vispa ägg och björksocker fluffigt med en elvisp.
  • Mosa banan och blanda med yoghurten i en skål. Rör ner i äggen.
  • I en tredje skål, blanda övriga ingredienser. Rör ner i äggen.
  • Smörj en avlång form med kokosolja eller smör. Ströa med havregryn eller kokos. Häll ner smeten.
  • Grädda i 20-25 minter på 175 grader.
  • Pudra ev med Sukrin melis.

Näringsinnehåll

Kalorier: 66kcal | Carbohydrates: 8.5g | Protein: 3.5g | Fat: 1.9g