Glutenfri saffranskaka utan vitt socker
Skriv ut receptet
Portioner 14 bitar
Kalorier 66
- 4 st ägg
- 1 dl björksocker
- 1 dl glutenfritt havremjöl
- 1 dl rismjöl
- 1 krm kardemumma
- 1 paket saffran
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl naturell yoghurt eller kvarg
- 2 tsk bakpulver
- 1 st banan
Vispa ägg och björksocker fluffigt med en elvisp.
Mosa banan och blanda med yoghurten i en skål. Rör ner i äggen.
I en tredje skål, blanda övriga ingredienser. Rör ner i äggen.
Smörj en avlång form med kokosolja eller smör. Ströa med havregryn eller kokos. Häll ner smeten.
Grädda i 20-25 minter på 175 grader.
Pudra ev med Sukrin melis.
Kalorier: 66kcal | Carbohydrates: 8.5g | Protein: 3.5g | Fat: 1.9g