Gluten- & mejerifria semlor utan vitt socker
Skriv ut receptet
Så här bakar du bullarna:
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa äggen pösigt i en bunke.
Rör ner smält kokosolja och kokosmjölk.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i äggsmeten med en slickepott.
Låt degen stå och svälla i 5 min.
Forma 6 runda bullar. Enklare om du använder något blöta händer.
Lägg på en plåt och grädda i 25-30 min.
Så här gör du mandelmassan:
Lägg mandeln i en kastrull med vatten och låt koka upp. Skålla mandeln.
Använd en mixer och mixa mandeln tillsammans med vanilj och björksocker till en slät smet.
Späd ev med vatten till en konsistens du gillar.
Så här vispar du grädden:
Kläm på paketen med kokosgrädde. Om den känns rinnig, så ställ den i kylen i ca 30 min.
Om den känns fast och krämig, så häll den i en bunke. Vispa en stund med elvisp för att få grädden len och krämig.
Sätt ihop dina semlor
När bullarna svalnat, skär av toppen och gröp ur lite av innandömet.
Fyll med mandelmassa och bred över kokosgrädde.
Lägg på locket.