Go Back
+ servings
glutenfria mjölkfria semlor utan socker

Gluten- & mejerifria semlor utan vitt socker

Skriv ut receptet
Portioner 6

Ingredienser

Mandelmassa

Kokosgrädden

Instruktioner

Så här bakar du bullarna:

  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa äggen pösigt i en bunke.
  • Rör ner smält kokosolja och kokosmjölk.
  • Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vänd ner i äggsmeten med en slickepott.
  • Låt degen stå och svälla i 5 min.
  • Forma 6 runda bullar. Enklare om du använder något blöta händer.
  • Lägg på en plåt och grädda i 25-30 min.

Så här gör du mandelmassan:

  • Lägg mandeln i en kastrull med vatten och låt koka upp. Skålla mandeln.
  • Använd en mixer och mixa mandeln tillsammans med vanilj och björksocker till en slät smet.
  • Späd ev med vatten till en konsistens du gillar.

Så här vispar du grädden:

  • Kläm på paketen med kokosgrädde. Om den känns rinnig, så ställ den i kylen i ca 30 min.
  • Om den känns fast och krämig, så häll den i en bunke. Vispa en stund med elvisp för att få grädden len och krämig.

Sätt ihop dina semlor

  • När bullarna svalnat, skär av toppen och gröp ur lite av innandömet.
  • Fyll med mandelmassa och bred över kokosgrädde.
  • Lägg på locket.